رهایی از افکار منفی؛ چگونه از شر افکار منفی خلاص شویم؟

به گزارش وبلاگ سفر به کانادا، داشتن احساس منفی، امری طبیعی بوده و هر کسی حداقل یکبار آن را در عمر خود تجربه کرده است. اما مسئله مهم این است که اگر افکار منفی ماندگار شوند، باعث از بین رفتن اعتماد به نفس و مسائل دیگر خواهد شد. این مقاله به شما کمک خواهد کرد تا بتوانید افکار منفی خود را کنترل کنید. در واقع در این مقاله راه های رهایی از افکار منفی را خواهید آموخت.

رهایی از افکار منفی؛ چگونه از شر افکار منفی خلاص شویم؟

7 راهکار ساده برای رهایی از افکار منفی

ممکن است برای مقابله با برخی از مسائل پیش آمده در زندگی، ترس داشته باشید؛ اما این شما هستید که نباید اجازه دهید افکار منفی زنگی شما را تحت تاثیر قرار دهد. شما می توانید مسائل خود را به راحتی با دیگران در میان گذاشته و یا حتی برای حل مشکل خود، از یک متخصص در این زمینه کمک بگیرید. به علاوه، راهکارها و روش های کاربردی زیر به شما کمک خواهند کرد تا بتوانید به سادگی افکار منفی خود را کنترل کنید.

1. کشف ریشه افکار منفی

مغز شما همه جوانب و احتمالات یک قضیه را در نظر می گیرد و طبیعی است که گاهی دچار ترس و افکار منفی شوید. اما سعی کنید ریشه افکار منفی خود را شناسایی کرده و بفهمید چه چیزی بیشترین ترس را در وجود شما ایجاد می کند؟ سپس برای این موضوع راهکار کشف کنید. پس اولین و مهم ترین راهکار کنترل افکار منفی، شناسایی ریشه این افکار است.

2. هوش هیجانی

از لحاظ علمی ثابت شده که هوش هیجانی (EI- Emotional Intelligence) افراد می تواند برای کنترل افکار منفی به آن ها کمک کند؛ هوش هیجانی به معنای توانایی تشخیص هیجان ها و احساسات در خود و دیگران است؛ ثابت شده که EI از IQ - Intelligence Quantity یا همان بهره هوشی، اهمیت بیشتری دارد.

دانشگاه مریلند کاربردها و جنبه های مهم EI را این گونه معرفی کرده است:

  • احساسات خود را به درستی می شناسید.
  • احساسات دیگران را تشخیص می دهید.
  • می توانید احساسات خود را تحریک کنید.
  • قادر به کنترل و مدیریت احساسات خود هستید.

داشتن احساسات منفی منجر به افکار منفی شده و این ناشی از چیزی است که شما نمی توانید آن را کنترل کنید. برای مثال، شما ممکن است احساس غم و اندوه داشته باشید، زیرا به یک مهمانی دعوت نشده اید! ناگهان، شروع به خیال بافی های منفی کرده و احساس شما نسبت به کسانی که شما را به مهمانی دعوت نکرده اند، بد خواهد شد و به خودتان می گوید من این افراد را دوست ندارم.

توصیه می شود به جای بال و پر دادن به احساسات منفی، EI را در خود پرورش دهید؛ یعنی احساسات خود را شناسایی کنید و آن ها را مدیریت کنید؛ سعی کنید، راهی پیدا کنید تا از احساسات بد رها شوید.

3. ارزیابی اقدامات ناسالم

شاید برای شما هم پیش آمده باشد، زمانی که دروان کودکی و نوجوان بودید، والدین شما با راهنمایی و محرک های اشتباه، جهت غلط را به شما آموزش داده اند و این موضوع تا بزرگسالی برای شما ادامه داشته است. به عنوان مثال ممکن است شما وقتی بچه بودید، بخاطر یک اتفاق در مدرسه ناراحت شده باشید و افکار منفی بلافاصله در ذهن شما ایجاد شده باشند؛ والدین شما به جای اینکه در اندوه و ناراحتی شما شریک شوند و کمک کنند از افکار منفی رهایی یابید، برای شما غذای مناسب فراهم کرده اند و در نهایت به شما پیشنهاد کرده اند که در آن لحظه، وقت خود را پای تلویزیون بگذرانید و سپس به رختخواب بروید!

در واقع یکی از راهکارهایی کنترل افکار منفی این است که بتوانید عادت ها و اقدامات ناسالم در این شرایط را شناسایی کرده و آن ها را انجام ندهید؛ شما می توانید اقدامات غلط را با اقدامات صحیح مانند هنر (نقاشی کشیدن و …)، مراقبت از یک حیوان خانگی و حتی بازدید از دوستان و بستگان قدیمی، جایگزین کنید.

4. افزایش اعتماد به نفس

در ادامه برخی از فعالیت هایی که موجب افزایش اعتماد به نفس در شما می شود، آورده شده است.

  • یک فهرست از نقاط قوت خود تهیه کنید و به طور مرتب نقاط قوت خود را به این فهرست اضافه نماید.
  • در وجود خود انگیزه ایجاد کنید؛ می توانید هر روز یک دقیقه روبه روی آینه بایستید و جملات مثبت را تکرار کنید. به این ترتیب مغز شما از افکار منفی دور خواهد شد و در نتیجه اعتماد به نفس بیشتری به دست خواهید آورد.
  • خود را با فعالیت های جدید، به چالش بکشید. مثلا ورزش یوگا انجام دهید و دوختن و خیاطی یاد بگیرید؛ حتی می توانید با پخت انواع غذاهای جدید آشنا شوید.
  • به صورت منظم ورزش کنید و در طول روز خواب کافی داشته باشید.
  • افکار مثبت را با صدای بلند بیان کنید؛ با صدای بلند تکرار کنید: من یک فردی هستم با روابط اجتماعی خوب، من باهوش هستم، من به دیگران احترام می گذارم و مواردی از این قبیل.
  • سعی کنید در درون خود، با خودتان صحبت کنید و مدام جملات مثبت را تکرار کنید.

انجام دادن این تمرینات در طول زمان، موجب افزایش اعتماد به نفس شما خواهد شد و شما هم از لحاظ فیزیکی و هم از لحاظ ذهنی احساس بهتری خواهید داشت.

5. مقایسه ممنوع

امروزه بیشتر افراد، خود را با کسانی که در شبکه های اجتماعی فعالیت دارند، مقایسه می کنند. طبق مطالعات اخیر، افرادی که بیشتر وقت خود را در فیس بوک و اینستاگرام می گذراند، احتمال ابتلا به افسردگی بالایی دارند. زیرا مدام خود را با دیگران مقایسه می کنند. همچنین افرادی که روابط سالم و خوبی دارند، بیشترا روابط خود را در شبکه های اجتماعی تبلیغ می کنند، و این باعث می شود افرادی که تنها هستند، احساس بدی بگیرند.

بنابراین سعی کنید تمرکز خود را روی آنچه که واقعا دوست دارید بگذارید و تمام تلاش خود را برای به دست آوردن هدف خود انجام دهید و خود را با ظاهر زندگی دیگران مقایسه نکنید!

6. مراقبه ذهنی

مراقبه ذهنی به شما کمک خواهد کرد تا بتوانید افکار منفی خود را کنترل کنید. در واقع مراقبه ذهنی یک روش عالی برای داشتن زندگی مثبت بوده و انجام دادن آن گزینه خوبی برای رهایی از افکار منفی است. مراقبه ذهنی باعث می شود که افکار شما آزاد شود و برای رویایی با چالش های جدید آمادگی های لازم را داشته باشد.

لازم به ذکر است که روش های متفاوتی برای مراقبه ذهنی وجود دارد؛ یکی از این روش ها مدیتیشن بوده که موجب تمرکز عمیق بر روی هدف مورد نظر شما می شود.

7. قضاوت کردن ممنوع

هنگامی که دیگران را قضاوت می کنیم و شایعاتی راجع به آن ها می سازیم، در واقع به افکار منفی خود قدرت می دهیم. پس به جای اینکه دیگران را قضاوت کنید و به افکار منفی اجازه رشد دهید، سعی کنید عشق ورزیدن به دیگران را تمرین کنید. مطمین باشید عشق ورزیدن و مهربانی در سلامت ذهن شما تاثیرگذار است.

به جای این کار، شروع به نوشتن اهداف خود کنید و تمرکز خود را بر کارهایی که قرار است انجام دهید، بگذارید. تمام وظایف و اهداف خود را بنویسید و حتی تاریخ و مکان انجام دادن آن ها را نیز مشخص کنید. با انجام دادن این کار، ذهن شما عادت می کند که مثبت فکر کند و از افکار منفی به دور باشد و در نهایت شما احساس بهتری خواهید داشت.

سخن پایانی

انجام دادن راهکارهای اشاره شده در این مقاله کار سختی نیست؛ اما به یاد داشته باشید که این کارها دقیقا مانند بسکمک از کارهای دیگر به تمرین مستمر نیاز دارد. با تمرین و تکرار و همچنین گذشت زمان، شما یاد خواهید گرفت، عادت های بد را کنار بگذارید و در نهایت کنترل بیشتری روی افکار منفی خود داشته باشید. شایان ذکر است که در این زمینه، مطلب چگونه شاد باشیم نیز به شما کمک خواهد کرد.

لطفا تجربیات و نظرات خود را با ما و دیگر کاربران انگیزه در میان بگذارید.

منبع: مجله انگیزه

به "رهایی از افکار منفی؛ چگونه از شر افکار منفی خلاص شویم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "رهایی از افکار منفی؛ چگونه از شر افکار منفی خلاص شویم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید