نکاتی درباره تاثیر مستقیم تغییرات آب و هوایی بر سلامت جسم و روان
به گزارش وبلاگ سفر به کانادا، پژوهش های اجرا شده نشان می دهد که سلامت روان به طور مستقیم با تغییرات آب و هوایی در ارتباط است. برای مثال مسائل جوی می تواند افراد را در خطر ابتلا به مسائل روحی مثل اضطراب قرار دهد.
به گزارش وبلاگ سفر به کانادا، وضع هوا بیش از آنچه که فکر می کنید بر سبک زندگی انسان تاثیر دارد. پژوهشی جدید نشان داده است که دما و شرایط محیطی بر احساس فیزیکی و روانی انسان اثرگذار است و شرایط سخت اقلیمی که واقعیتی است از تغییرات جوی، احساس رفاه انسان را تحت تاثیر قرار می دهد.
دانشمندان مسائل مرتبط با سلامت روان را به طور مستقیم با تغییرات آب و هوایی گره می زنند، به طوری که تنها در آمریکا حدود 200 میلیون نفر به دلیل مسائل جوی در خطر ابتلا به مسائل روحی مثل اضطراب هستند. در ادامه به مواردی از تاثیرگذاری شرایط آب و هوایی بر شرایط روحی و جسمی انسان اشاره شده است.
خواب بهتر در هوای خنک تر
بر اساس این گزارش، هرچه هوای محیط خنک تر باشد خواب شما راحت تر خواهد بود. یک دانشمند علوم محیط زیستی در آمریکا می گوید: دمای مناسب برای خواب بین 15 تا 20 درجه سلسیوس است چرا که در این دما گرمای بدن کاهش می یابد و مغز آماده خواب می شود. در مقابل هوای گرم و مرطوب توانایی انسان برای یک چرت مطلوب را کاهش می دهد. آب و هوای طوفانی نیز خواب را مختل می کند، چرا که سروصدا و رعد و برق مزاحم خوابی راحت هستند.
شرایط حدی هواشناسی می تواند منجر به مسائل روانی شود
پژوهشکده هواشناسی کشور گزارش داده است که افرادی که در مناطقی با آب و هوای حدّی و شرایط جوی شدید مانند طوفان، گرد باد و کولاک زندگی می کنند بیشتر در خطر ابتلا به عارضه های روانی هستند.
باران بهاری حساسیت و آلرژی را تشدید می کند
بهار برای بسکمک از افراد فصل آلرژی است اما اگر شما هم جزو این دسته از افراد هستید حتما تجربه تشدید حساسیت هنگام بارش های بهاری را داشته اید، چراکه باران در فصل بهار سبب افزایش گرده افشانی گیاهان می شود.
خلق خوش در روزهای آفتابی
روزهای روشن و آفتابی تاثیر مثبتی بر خلق و خوی انسان دارد. پژوهشی در دانشگاه میشیگان نشان داده است افرادی که دست کم نیم ساعت در روز از هوای خوب بیرون لذت می برند، خوش خلق تر هستند.
زمستان بر سلامت روان تاثیر دارد
اختلالات خلقی فصلی مانند افسردگی بیشتر اوقات در ماه های سرد زمستان که روزها کوتاه تر و هوا تاریک تر است، رخ می دهد. بر اساس این گزارش سالانه حدود 10 میلیون نفر از افراد جهان به چنین اختلالاتی مبتلا می شوند.
گرمای شدید سلامت را به مخاطره می اندازد
دمای زیاد و گرما خطر عوارض قلبی را افزایش می دهد. در این شرایط کم آبی بدن و سکته قلبی هر دو می تواند بر خلق و خوی انسان اثر گذارد و در شرایط حاد منجر به عوارض مغزی شود.
فشار خون در تابستان کاهش می یابد
پژوهش های انجام شده نشان داده است که فشار خون در فصل تابستان نسبت به زمستان کمتر می شود، چراکه هوای سرد رگ های خونی را تنگ تر می کند و این عاملی است برای افزایش فشار خون.
بین احساس شادمانی و هوای خوب نسبت مستقیم وجود دارد
تحقیقات نشان می دهد که بین احساس شادمانی و هوای خوب نسبتی مستقیم وجود دارد. مکان های خوش آب و هوا با زمستان های ملایم و تابستان های مطبوع خلق ساکنان را نیز بهتر و افراد را به فعالیت های خارج از خانه تشویق می کند.
خلاقیت در هوای گرم بیشتر می شود
بررسی های دانشگاه میشیگان گویای آن است که به سر بردن در فضای بیرون از خانه در یک روز زیبای بهاری - که دمای هوا متعادل است - به تفکر و خلاقیت انسان کمک می کند.
منبع: ایسنا
منبع: جام جم آنلاین