فراوری سالانه حدود 40 تن سمنو در شهر درق

به گزارش وبلاگ سفر به کانادا، ایسنا/ براساس آخرین خبرهای بدست رسیده، فراوری سالانه حدود 40 تن سمنو در شهر درق صورت می گیرد.

فراوری سالانه حدود 40 تن سمنو در شهر درق

وحید محمودی فر، مدیر اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان گرمه با اشاره به اینکه شهر درق یکی از مهمترین منطقه ها در ایران در فراوری سمنو است، اظهار کرد: به همین دلیل کارگاه های بزرگ و کارگاه های خانگی در این منطقه ایجاد شده است.

وی با اشاره به اینکه در این شهر 203 کارگاه فراوریی سمنو وجود دارد، گفت: از این تعداد 200 کارگاه خانگی است و 3 کارگاه نیز بزرگ که هر روز حدود 6 دیگ بارگذاری می نمایند.

محمودی فر اضافه کرد: البته میزان فراوری سمنو در 3 کارگاه خانگی نیز در طول روز بالاست.

وی با بیان اینکه برای سمنوی شهر درق برندسازی اجرا شده، ادامه داد: در حال حاضر این محصول با برند در استان، خارج استان و خارج از کشور به فروش رفته و صادر می گردد.

این مسئول توضیح داد: ترکیه، کشورهای حاشیه خلیج فارس و آلمان از جمله کشورهایی است که این محصول به آنها صادر می گردد و میزان قابل توجهی نیز به جزیره کیش ارسال می گردد.

وی تاکید نمود: سمنویی که به خارج کشور صادر می گردد، با غلظت بالایی در میزان شکلات طبخ می گردد تا در مدت 20 روز فاسد نگردد.

مدیر اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان گرمه با اشاره به مدت زمان فعالیت این کارگاه های فراوریی بیان نمود: 200 کارگاه خانگی طی 7 ماه از سال فعالیت دارند اما 3 کارگاه بزرگ طی تمام سال فراوری را انجام می دهند.

وی اعلام کرد: اما یکی از مهمترین مشکلاتی که در حال حاضر این واحدهای فراوریی با آن روبرو هستند موضوع آرد است که آنها باید با قیمت آزاد آن را تهیه نمایند.

محمودی فر شرح داد: در واقع قیمت هر کیسه آرد آزاد 670 هزار تومان است و آنها باید هر کیلوگرم را با قیمت 15 هزار تومان به فروش برسانند که صرفه مالی برای آنها ندارد.

وی توضیح داد: اگر فراورینمایندگان این منطقه اقدام به افزایش قیمت سمنوی فراوریی نمایند نیز مشتری های آنها این محصول را خریداری نمی نمایند که باید برای این معضل چاره ای اندیشید.

لازم به ذکر است شهر درق قطب فراوری سمنو در کشور است و سمنوی این شهر به علت بکار بردن شیوه های خاص در پخت و پز و برگزاری مراسم شادی هنگام پخت این غذای سنتی، زبانزد خاص و عام است.

بکار بردن شیوه های خاص در پخت و پز این غذا موجب شده تا سمنو از ماندگاری بسیار بالایی برخوردار باشد و همین امر سبب شده تا این غذا در لیست آثار معنوی کشور به ثبت ملی برسد.

در پختن سمنو از شیره جوانه گندم و آرد سبوس دار استفاده می گردد که به هنگام پخت آن، دیگ های بزرگی بر روی آتش قرار داده می گردد که بوی خوش دودی که از چوب بلوط و گردو فضا را پر نموده، خود به تنهایی می تواند به برگزاری این مراسم جذابیت بخشد.

منبع: همگردی

به "فراوری سالانه حدود 40 تن سمنو در شهر درق" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فراوری سالانه حدود 40 تن سمنو در شهر درق"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید