چگونه زمینی به گرجستان برویم؟

به گزارش وبلاگ سفر به کانادا، کشور گرجستان که در بین قاره آسیا و اروپا قرار گرفته یکی از مقاصد گردشگری بسیار پرطرفدار برای ایرانیان است. این کشور جاذبه های تاریخی و طبیعی بسیاری دارد و همین مسئله باعث می گردد جوابگوی سلیقه های متفاوت باشد. برای رفتن به کشور گرجستان راه های مختلفی وجود دارد. شرکت در تور گرجستان و سفر هوایی یکی از ساده ترین ها به شمار می رود؛ اما اگر افراد بخواهند از راه زمینی به گرجستان سفر نمایند شرایط کمی فرق دارد. در ادامه این مقاله از راه و روش سفر زمینی به گرجستان خواهیم گفت تا بتوانید در صورت احتیاج از آن بهره ببرید.

چگونه زمینی به گرجستان برویم؟

مسیر زمینی گرجستان از کجاست؟

برای یک ماجراجویی و سفر زمینی به گرجستان راه های مختلفی وجود دارد. استفاده از ماشین شخصی، اتوبوس و قطار از جمله راه هایی هستند که می توانند شما را به گرجستان برسانند. در ادامه با همه روش های سفر زمینی به گرجستان آشنا می شوید:

سفر زمینی به گرجستان با خودروی شخصی

کشور گرجستان با ایران مرز مشترک ندارد و به همین علت برای رسیدن به آن باید از یک کشور سوم عبور کرد. سفر با خودرو شخصی به گرجستان به وسیله ترکیه، ارمنستان و آذربایجان امکان پذیر است. پیش از هر چیز باید گفت که مسیر ترکیه نسبت به مسیر ارمنستان و آذربایجان پرطرف دارتر است؛ زیرا جاده های ارمنستان به نسبت ترکیه شرایط چندان مناسبی ندارند و از طرفی کشور آذربایجان برای ورود خودرو از کشورهای دیگر مقررات سخت گیرانه تری اعمال می نماید.

سفر زمینی به گرجستان از ترکیه با خودروی شخصی

سفر زمینی به گرجستان به وسیله ترکیه مناسب افرادی است که در پی یک مسیر راحت تر و پرجاذبه تر هستند. برای رسیدن به گرجستان از ترکیه باید از مرز بازرگان وارد ترکیه شد و سپس به سمت یکی از مرزهای گرجستان یعنی واله (Vale) و سارپی (Sarpi) حرکت کرد. مرز بین ترکیه و گرجستان واله نام دارد که در این مسیر می توان شهرهایی همانند دو بایزید، ایقدیر، کارس و آرداهان را دید. مرز سارپی با گرجستان مرز دیگری است که فاصله آن تا باتومی 20 کیلومتر است. از آنجایی که این مرز نزدیک تر است در تعطیلات ترافیک بیشتری در آن دیده می گردد.

  • فاصله تهران تا تفلیس به وسیله مرز کشور ترکیه 1300 کیلومتر
  • فاصله تهران تا شهر تبریز 625 کیلومتر
  • فاصله شهر تبریز تا مرز بازرگان 290 کیلومتر
  • فاصله مرز بازرگان تا مرز واله 180 کیلومتر
  • فاصله مرز واله تا شهر تفلیس 200 کیلومتر

سفر زمینی به گرجستان از مرز ارمنستان

برای عبور از کشور ارمنستان و رسیدن به گرجستان باید از شهر تبریز و از مرز زمینی نوردوز عبور کرد. پس از گذشتن از این مرز و رسیدن به کشور ارمنستان باید 345 کیلومتر تا ایروان رانندگی کرد و با گذشتن از یک مسیر کوهستانی تا مرز ساداخلو بین ارمنستان و گرجستان پیش رفت تا وارد خاک گرجستان شد. از آنجایی که این مسیر دارای جاده های صعب العبور است به مسافرانی که راننده حرفه ای نیستند چندان پیشنهاد نمی گردد. این مسیر از مسیرهای محبوب سفر زمینی است؛ زیرا برای عبور از آن احتیاجی به ویزای ارمنستان نیست و اگر تعویض پلاک انجام نشده باشد در مرز نوردوز می توان این کار را کرد.

  • فاصله بین شهر تهران تا تفلیس به وسیله مرز ارمنستان 1630 کیلومتر
  • فاصله تهران تا مرز نوردوز 750 کیلومتر
  • فاصله مرز نوردوز تا مرز ساداخلو 800 کیلومتر
  • فاصله مرز ساداخلو تا تفلیس 75 کیلومتر

سفر زمینی به گرجستان به وسیله مرز آذربایجان

کشور آذربایجان سومین کشوری است که می توان به وسیله آن به گرجستان رسید. مسافران برای رسیدن به خاک آذربایجان و رفتن به گرجستان باید حتماً ویزای این کشور را دریافت نمایند و از طرفی به جاده های پرپیچ وخم آن آشنا باشند.

برای اینکه مسافران بتوانند به وسیله مرز آذربایجان به شکل زمینی به گرجستان بروند دو راه پیش روی آنها است:

مرز آستارا

در مسیر اول باید به استان گیلان رفت و به وسیله مرز آستارا وارد آذربایجان شد و از آنجا مسیر را تا مرز گرجستان طی کرد. این مسیر به علت منظره ها زیبای طبیعی پیش رو در استان گیلان و در مرز آذربایجان می تواند برای دوستداران طبیعت خاص تر باشد.

  • فاصله شهر تهران تا مرز آستارا 500 کیلومتر
  • فاصله مرز آستارا تا مرز پل قرمز 600 کیلومتر
  • فاصله مرز پل قرمز تا شهر تفلیس 60 کیلومتر، مجموعاً 1160 کیلومتر

مرز بیله سوار

برای رسیدن به این مرز باید به شهر اردبیل سفر کرد. این مرز بسیار مناسب افرادی است که می خواهند از منطقه ها غربی و جنوبی کشور از راه زمینی به گرجستان بروند. فاصله بین تهران و مرز بیله سوار چیزی در حدود 700 کیلومتر است. پس از عبور از مرز بیله سوار و ورود به کشور آذربایجان باید به سمت گرجستان حرکت کرد تا در نهایت پس از عبور از مرز پل قرمز وارد خاک گرجستان شد.

  • فاصله تهران تا مرز بیله سوار 750 کیلومتر
  • فاصله بین مرز بیله سوار تا مرز پل قرمز 600 کیلومتر
  • فاصله مرز پر قرمز تا شهر تفلیس 60 کیلومتر، مجموعاً 1410 کیلومتر

سفر به گرجستان با قطار

باید در نظر داشت که خط ریلی مستقیم بین ایران و گرجستان راه اندازی نشده و مسافرانی که می خواهند با قطار به این کشور سفر نمایند باید به وسیله سیستم ریلی کشور ترکیه، آذربایجان یا ارمنستان به گرجستان بروند. برای سفر با قطار به گرجستان باید خود را به وسیله زمینی به کشورهای واسطه رساند و از آنجا با قطار مستقیم به گرجستان رفت.

در ترکیه از شهرهایی همانند استانبول و آنکارا می توان با قطار به گرجستان رفت. در ارمنستان و از ایروان قطار مستقیم به تفلیس وجود دارد که چیزی حدود 10 ساعت زمان می برد. در آذربایجان و از باکو نیز می توان با قطار به تفلیس رفت که مسیر آن چیزی در حدود 15 ساعت طول می کشد.

سفر به گرجستان با اتوبوس

بسیاری از مسافران که می خواهند خارج از تور گرجستان به این کشور سفر نمایند ترجیح می دهند از وسیله نقلیه اتوبوس استفاده نمایند. امکان سفر به گرجستان با اتوبوس وجود دارد و می توان از ترمینال های تبریز یا تهران سوار اتوبوس های گرجستان شد. این اتوبوس ها به مقصد تفلیس و باتومی حرکت می نمایند و مسیر حرکت آنها به طور معمول از ترکیه است. در طول مسیر به طور معمول چند ساعت توقف برای کارهای بازرسی و گمرک وجود دارد که باید این نکته را در هنگام سفر در نظر داشت و سپس این راه را انتخاب کرد.

مدارک لازم برای سفر زمینی به گرجستان با خودرو شخصی

اگر قصد سفر با خودرو شخصی به گرجستان دارید باید حتماً پیش از سفر نسبت به تهیه مدارک زیر اقدام کنید:

برگه کاپوتاژ یا پروانه خروج موقت

اگر افراد بخواهند با ماشین شخصی به گرجستان سفر نمایند باید برگه کاپوتاژ یا پلاک ترانزیت را دریافت نمایند. برای گرفتن این برگه باید به اداره گمرک مراجعه کرد و مدارکی همانند برگه سبز خودرو، سند خودرو یا فاکتور فروش، گواهینامه ایرانی، کارت ماشین، گذرنامه و بیمه نامه را ارائه داد.

گواهینامه بین المللی

برای سفر با خودرو شخصی به گرجستان باید گواهینامه بین المللی داشت. این گواهینامه را باید به وسیله سایت کانون جهانگردی و اتومبیل رانی دریافت نمود.

پلاک بین المللی

برای خارج کردن اتومبیل از کشور باید حتماً پلاک بین المللی داشت. برای دریافت این پلاک باید وارد سایت کانون جهانگردی و اتومبیل رانی شد و درخواست داد.

دفترچه مالکیت خودرو

یکی دیگر از مدارک لازم جهت سفر زمینی به گرجستان داشتن دفترچه بین المللی ماشین است که تمام اطلاعات ماشین به شکل کامل در آن درج شده است. این دفترچه را نیز می توان از سایت کانون جهانگردی و اتومبیل رانی تهیه نمود. این دفترچه یک سال اعتبار دارد و نمی توان آن را تمدید کرد و باید پس از اتمام تاریخ اعتبار با پرداخت هزینه آن را دریافت نمود.

گذرنامه

داشتن گذرنامه یا همان پاسپورت مانند هر سفر به خارج از ایران در سفر زمینی نیز ضروری است.

دریافت ویزا

کشور گرجستان، ترکیه و ارمنستان برای ورود احتیاج به ویزا ندارند؛ اما افرادی که می خواهند به وسیله مرز آذربایجان اقدام نمایند باید ویزای این کشور را برای رفت وبرگشت دریافت نمایند.

مدارک مربوط به عوارض خروج از کشور

برای خروج از کشور باید عوارضی را پرداخت نمود. پرداخت عوارض خروج از کشور از طرق مختلفی امکان پذیر است که باید آن را پرداخت و مدارک آن را در هنگام احتیاج ارائه داد.

بیمه نامه خودرو

داشتن بیمه نامه شخص ثالث برای سفر زمینی به گرجستان ضروری است و باید در صورت اتمام این بیمه نامه، آن را خریداری کرد.

هزینه سفر زمینی به گرجستان

شاید برای بسیاری از افراد که می خواهند خارج از تور گرجستان و از راه زمینی به این کشور سفر نمایند این سؤال پیش بیاید که هزینه سفر زمینی به گرجستان چقدر است. جدای از هزینه هایی که افراد برای اقامت، رزرو هتل و خرید و خوردوخوراک در گرجستان خواهند داشت برای سفر زمینی باید هزینه های زیر را پرداخت:

  • عوارض خروج از کشور در سفر اول 520 هزار تومان، در سفر دوم 780 هزار تومان و در سفر سوم و بیشتر 1.040.000 تومان
  • هزینه دفترچه مالکیت: 485000 تومان
  • پلاک ترانزیت (خودرو): 1580000 تومان
  • ترجمه گواهی نامه موتور یا خودرو: 520000 تومان
  • عضویت در کانون جهانگردی و اتومبیل رانی: 230000 تومان
  • تأیید سوابق مدارک بین الملل (اعم از گواهینامه، دفترچه مالکیت، مدارک ترانزیت و...): 50000 تومان
  • هزینه بیمه شخص ثالث با توجه به نوع خودرو

هزینه سوخت سفر زمینی گرجستان

سوخت اصلی ترین عاملی است که سفر زمینی شما را به هر نقطه ای ممکن می نماید. در طول مسیر قیمت سوخت با توجه به کشوری که قصد عبور از آن را دارید فرق دارد. قیمت سوخت در سفر زمینی به گرجستان در کشورهای مختلف به توضیح زیر است:

  • قیمت یک لیتر بنزین در کشور ترکیه 1.23 دلار
  • قیمت یک لیتر بنزین در ارمنستان 1.333 دلار
  • قیمت یک لیتر بنزین در آذربایجان 0.647 دلار
  • قیمت یک لیتر بنزین در گرجستان 1.10 دلار

مسائل سفر زمینی به گرجستان

با اینکه سفر زمینی می تواند یک انتخاب خاص برای افراد اهل ماجراجویی باشد؛ اما باید در نظر داشت که این شکل از سفر می تواند با مسائلی همراه باشد و به همین علت بسیاری از افراد در پی جایگزینی تور خارجی مقرون به صرفه با سفر زمینی به گرجستان هستند. از جمله مسائلی که سفر زمینی به گرجستان می تواند داشته باشد موارد زیر هستند:

طولانی بودن سفر

یکی از مسائل سفر زمینی به گرجستان طولانی بودن راه است که می تواند با رانندگی طولانی مدت، معطلی در مرز کشورها و خستگی و بی خوابی همراه گردد.

خرابی وسیله نقلیه

ممکن است در طول سفر با خودروی شخصی مسائلی نظیر خرابی وسیله نقلیه پیش بیاید که باید برای آن آماده بود.

سردرگمی در مسیرها

با وجودی که امروزه با استفاده از برنامه های مسیر خوان بسیاری از مسائل حل شده است؛ اما احتمال پیدا نکردن مسیرها و گم شدن در راه وجود دارد و این مسئله می تواند چالش برانگیز باشد.

مزایای سفر زمینی به گرجستان

سفر زمینی به گرجستان در کنار مسائل خود دارای مزایایی نیز هست که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • این سفر برای افراد اهل ماجراجویی و آشنایی با مردم در منطقه ها مختلف مسیر یک امکان فوق العاده است و می تواند دید افراد را به زندگی باز کند.
  • در سفر زمینی امکان توقف و کشف لذت های مختلف در طول مسیر وجود دارد.
  • در سفر زمینی به گرجستان افراد می توانند در هنگام ورود به کشور از مرزی همانند ترکیه 40 کیلوگرم بار به همراه داشته باشد که این اندازه از اندازه بار مجاز یک پرواز کلاس اکونومی بیشتر است.

آیا برای سفر زمینی می توان ارز مسافرتی دریافت کرد؟

به سفر زمینی همانند سفر هوایی ارز مسافرتی تعلق می گیرد. اندازه ارز مسافرتی برای سفر زمینی، ریلی و دریایی 300 یورو یا معادل دلاری آن است.

تور گرجستان با وبلاگ سفر به کانادا

سفر زمینی یکی از گونه های سفر است که فرصت کشف تجربیات تازه را به افراد می دهد. سفر زمینی از ایران به کشور گرجستان امکان پذیر است و یاری می نماید تا افراد بتوانند در طول مسیر یادگاری های مجذوب کننده تری را از جاده ها و روستاها و شهرهای مسیر بردارند. سفر زمینی به گرجستان اگرچه سفری طولانی است و شاید در هزینه با یک تور خارجی مقرون به صرفه برابری کند؛ اما باز هم یک سفر خاص است که می تواند انتخاب اول بسیاری از افراد باشد. اگر هنوز خود را آماده سفر زمینی به گرجستان نمی بینید تور گرجستان برترین انتخابی است که می تواند شما را به این کشور برساند. برای کسب اطلاعات در خصوص تور گرجستان می توانید با مشاوران آژانس گردشگری وبلاگ سفر به کانادا مشورت کنید.

منبع: دالاهو

به "چگونه زمینی به گرجستان برویم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چگونه زمینی به گرجستان برویم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید