جزئیات همکاری ایران با کره جنوبی و روسیه در حوزه ارتباطات
به گزارش وبلاگ سفر به کانادا، بهزاد احمدی در گفتگو با خبرنگاران در خصوص دستاوردهای کنفرانس وزرای ارتباطات و دیجیتال کشورهای عضو کمیسیون مالی و اجتماعی سازمان ملل متحد برای آسیا و اقیانوسیه (اسکاپ) اظهار کرد: این سفر برای شرکت در اولین اجلاس وزرای ارتباطات و فناوری اطلاعات کشورهای عضو اسکاپ به میزبانی کره جنوبی بود؛ در وهله نخست دستور کار بین المللی داشت و به موضوعاتی چون دیجیتالی کردن اقتصاد و طرح مهمی چون شاهراه اطلاعاتی آسیا-اقیانوسیه می پرداخت و در وهله دوم جنبه دوجانبه داشته و ملاقات هایی با وزرای همتا در کشورهای کره جنوبی، تایلند و فیلیپین را در بر می گرفت.
مشارکت ایران در برنامه های توسعه ای اسکاپ
رئیس مرکز همکاری های تخصصی و مطالعات راهبردی بین المللی وزارت ارتباطات درباره دستاوردهای این سفر برای جمهوری اسلامی ایران گفت: آورده اصلی این سفر در سطح سازمان های بین المللی، مشارکت گسترده و مؤثر ایران در برنامه های توسعه ای اسکاپ برای منطقه آسیا و اقیانوسیه است که با توجه به نگاه به شرق جمهوری اسلامی ایران، این موضوع هم از نظر دیپلماسی مالی و هم از منظر فناورانه حائز اهمیت است.
توسعه ترانزیت داده و بازار شرکتهای خصوصی ایرانی
وی افزود: در سطح دوجانبه نیز مذاکرات خوبی برای توسعه روابط در بخش های مختلف به ویژه ترانزیت داده، توسعه بازار برای شرکت های خصوصی ایرانی و نیز امکان همکاری های فضایی انجام شد.
در موضوع پیام رسان بیشتر مذاکرات پیرامون تبادل تجربه و معرفی ظرفیت شرکت های ایرانی به سایر کشورها بود، همچنین نحوه رشد و ارتقا پلتفرم های ملی کشور کره جنوبی نظیر Kakao و Naver نیز مورد بررسی قرار گرفت.
رئیس مرکز همکاری های تخصصی و مطالعات راهبردی بین المللی وزارت ارتباطات در پاسخ به این سوال که آیا این کنفرانس و در پی آن نشست های صورت گرفته منجر به عقد تفاهمنامه ای شده است یا خیر، شرح داد: تفاهم نامه ای در این سفر امضا نشد اما مذاکرات خوبی با کشورهای مذکور برای تأسیس کارگروه ویژه پیگیری روابط و تمهید سفرهای رسمی که قطعاً می تواند به امضای یادداشت تفاهم و همچنین قراردادهای بخش خصوصی بیانجامد، انجام شد.
چشم انداز مثبت آینده از روابط با کره جنوبی
احمدی با تاکید بر اینکه چشم انداز آینده روابط با کره جنوبی مثبت و روشن است، گفت: مذاکرات سازنده ای با همتای کره ای صورت گرفت اما روابط با این کشور از جمله روابط در حوزه ICT تابعی از روابط کلی تهران با سئول است که به دلیل پیروی آن از تحریم های ظالمانه آمریکا و به ویژه بلوکه شدن دارایی های ایران در بانک های کره ای در شرایط مدنظر ما قرار ندارد.
وی افزود: با این حال چنانچه سئول اراده ای مبتنی بر اصلاح عملکرد فعلی اش درقبال تهران داشته باشد، حوزه ICT یکی از مهمترین حوزه های همکاری دو کشور خواهد بود.
رئیس مرکز همکاری های تخصصی و مطالعات راهبردی بین المللی وزارت ارتباطات گفت: نخستین کنفرانس وزرای ارتباطات و دیجیتال کشورهای عضو کمیسیون مالی و اجتماعی سازمان ملل متحد برای آسیا و اقیانوسیه (اسکاپ)، 19 آبان 1401 در شهر سئول کره جنوبی برگزار شد؛ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشورمان نیز به دعوت رسمی همتای کره ای خود و نیز دعوت دبیر اجرایی اسکاپ در این کنفرانس حضور یافت.
وی همچنین در خصوص سفر اخیر الکساندر شویتوف، معاون وزیر توسعه دیجیتال، ارتباطات و رسانه های جمعی روسیه به همراه تیمی از شرکت های پیشرو و مهم روسی به تهران نیز گفت: این دیدار در راستای پیگیری توافقات صورت گرفته بین دو کشور در سفر وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشورمان به روسیه در تابستان و توسعه بیش از پیش روابط در حوزه ارتباطات و فناوری مستمر پیشرفت در روابط دوجانبه و رفع موانع و تسهیل همکاری ها از یک سو و آشنایی هرچه بهتر شرکت های روسی با محصولات و خدمات شرکت های فناور و دانش بنیان ایرانی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات انجام شد.
ظرفیت بالای شرکتهای ایرانی برای تامین نیازهای روسیه
وی با اشاره به قراردادهای منعقد شده میان شرکت های ایرانی و طرف روسی در پی این دیدار تاکید کرد: در این دیدار وزیر ارتباطات ضمن استقبال از اجرایی شدن قرادادهای منعقد شده بین شماری از شرکت های ایرانی و روس، اهمیت هماهنگی و پیگیری های هرچه بیشتر برای استفاده کامل از ظرفیت دو کشور در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات را یادآور شد و به ظرفیت بالای شرکت های ایرانی برای تأمین نیازهای روسیه به ویژه پس از تحریم های نو علیه این کشور اشاره کرد.
توسعه زیرساخت ارتباطی و تعمیق روابط بخش های خصوصی
احمدی ادامه داد: همکاری مشترک در زمینه تحقیق و توسعه روی موضوعات مورد توافق طرفین، توسعه همکاری ها در توسعه زیرساخت های ارتباطی منطقه ای، همکاری های فضایی، افزایش ترانزیت ترافیک مخابراتی منطقه ای و تعمیق روابط بین بخش های خصوصی دو کشور از محورهای اصلی مذاکرات زارع پور با شویتوف بود.
رئیس مرکز همکاری های تخصصی و مطالعات راهبردی بین المللی وزارت گفت: برای رفع موانع موجود این همکاری ها و سرعت گرفتن اجرای توافقات صورت گرفته، پیشنهاد شد تا کارگروه مشترک دائمی برای دنبال کردن موضوعات ایجاد شود.
وی افزود: با هماهنگی ها و اقدامات صورت گرفته از سوی معاونان وزراتخانه در حوزه های زیرساختی و اکوسیستم ICT و با توجه به تحریم ها علیه کشور روسیه به ویژه در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، امید بالایی می رود که شرکت های توانمند ایرانی سهم خوبی از بازار این کشور به خصوص با توجه به دستور اجرایی پوتین، رئیس جمهور روسیه برای داخلی سازی تجهیزات مذکور تا سال 2025 پیدا کنند.
منبع: خبرگزاری مهر