زعفران؛ راهی برای مقابله با بیماری های کبد!

به گزارش وبلاگ سفر به کانادا، با توجه به مسائل روبرو شده با برداشت زعفران و سختی های متحمل شده، مسلما زعفران گران ترین ادویه در دنیا است؛ تقریباً سه هکتار گل یک کیلوگرم زعفران را فراوری می نماید. زعفران به گیاه Crocus sativus، یکی از اعضای خانواده زنبقیان اشاره دارد. زعفران به عنوان یک عامل درمانی برای کاهش تب، درد قاعدگی، اعصاب آرام و یاری به بهبود و سلامت کبد استفاده می گردد. در سال 1597، جان جرارد، گیاه شناس انگلیسی، درباره زعفران به عنوان گیاهی که فردی را از لبه مرگ نجات داد، نوشت. با این حال،استفاده بیش از حد زعفران می تواند مضر باشد و سایر اثرات بالقوه مضر دیگری نیز داشته باشد. خوشبختانه، هزینه های بالای خرید زعفران بیشتر مردم را از استفاده بیش از حد آن محافظت می نماید. با این حال، قبل از مصرف زعفران برای اهداف پزشکی باید با متخصص گیاه شناسی یا پزشک معالجه مشورت کنید.

زعفران؛ راهی برای مقابله با بیماری های کبد!

زعفران و کبد:

بیشتر قریب به اتفاق مردم دنیا زعفران را به عنوان گران ترین ادویه دنیا می شناسند و مصرف می نمایند. در حالی که رنگ متمایز زعفران از دیگر ادویه ها وطعم منحصر به فرد و کمی تلخ زعفران به تنهایی و رنگی که به غذا می دهد، استفاده از زعفران به عنوان یک ماده دارویی اغلب غیرقابل شناخت نموده است. با توجه به اینکه ویژگی های درمانی گیاهان دارویی از قرن ها قبل شناخته شده بود، همچنان خواص دارویی زعفران در حال کشف است. با اینکه زعفران برای قرن ها شناخته شده است؛ با این حال، محققان امروزی تازه شروع به کشف ارزش گیاهی زعفران پرداخته اند. هنگامی که با میلیون ها بیماری مبتلا به سرطان کبد، کبد چرب و … روبرو می شویم، توانایی زعفران برای حفظ سلامت کبد و در نهایت توجه به زعفران به عنوان ادویه معجزه گر را مستحکم می نماید.

8 نشانه وجود دارد که نشان می هد دارای بیماری کبدی هستیم که در ویدیوی زیر به آن اشاره خواهیم کرد:

مطالعه اخیر:

محققان دانشگاه امارات متحده عربی تحقیقی در خصوص توانایی زعفران برای محافظت در برابر سرطان کبد در حیوانات از جمله موش انجام دادند. تحقیقات نشان داد که استفاده از زعفران، باعث مسائل مربوط به سلامت کبد می گردد.

در مطالعه خود دانشمندان:

  • زعفران را در غذاهای مختلف با مقادیر مختلف و در دوزهای متفاوت قرار دادند: 75 میلی گرم، 150 میلی گرم و 300 میلی گرم.
  • پس از دو هفته از استفاده زعفران در رژیم غذایی، محققان ماده ای شناخته شده به نام دی اتیل نیتروزآمین برای سرطان کبد را تزریق کردند.
  • بعد از تجویز دی اتیل نیتروزآمین، رژیم زعفران به مدت 22 هفته ادامه پیدا کرد.
  • بر اساس تجزیه و تحلیل چندین محقق سلامت کبد و تومور، افرادی که زعفران استفاده کردند، دارای سلامت و بنیه بدنی بهتر و قابل توجهی نسبت به کسانی بودند که زعفران مصرف نکردند.
  • موش هایی که دوز بیشتری زعفران استفاده کردند، مهمترین علائم سلامت کبد را نشان دادند.

محققان نتیجه گرفتند که مطالعه آنها شواهدی را ارائه می دهد که زعفران اثرات شیمیایی قابل توجهی را در برابر سرطان کبد به وسیله مهار تکثیر سلولی و القاء فرایند آپوپتوز یا مرگ برنامه ریزی شده سلول تجویز می نماید. زعفران با بهبود فرایند آپوپتوز جلوگیری از تکثیر بی رویه سلول ها و اثر ضدالتهابی که دارد، می تواند شروع سرطان کبد یا توسعه آن را به شکل قابل توجهی در موش ها مهار کند. تحقیق روی موش های آزمایشگاهی نشان می دهد، عصاره زعفران به وضوح می تواند نقش یک محافظ شیمیایی قوی را در برابر این عوامل بازی کند. علاوه بر این، آنها گزارش دادند که زعفران، کبد را از سرطان محافظت می نماید و باعث کاهش آسیب اکسیداتیو و سرکوب پاسخ التهابی می گردد.

آنها بعلاوه دریافتند که کسانی که با زعفران و عسل درمان می شوند، نشانگرهای بیوشیمیایی کبد را بهبود داده و پراکسیداسیون لیپید را کاهش داده اند. محققان نتیجه گرفتند که استفاده از زعفران و عسل، مسمومیت سیروز کبدی را در کبد به حداقل رسانده و موجب کاهش اثرات مضر آن بر سطوح بیوشیمی و مولکولی کبد می گردد.

دو تحقیق فوق نتایج دلگرم نماینده ای در خصوص استفاده از زعفران برای حمایت از سلامت کبد ارائه می دهند، هر چند که هر دو در حیوانات مورد آزمایش قرار گرفتند نه انسان ها و باید تحقیقات لازم بر روی انسان صورت پذیرد. داده های کافی برای حمایت از استفاده از زعفران در پزشکی وجود ندارد و دستورالعمل های روشنی برای نحوه استفاده از آن با خیال راحت وجود ندارد. خوب است که برای رنگ دهی برنج از زعفران با عطر و طعم بهره ببرید یا از این ادویه پر هزینه در دستور العمل های دیگر بهره ببرید. مانند استفاده در چای، ماسک صورت زعفران و یا دم نوش های طبیعی به همراه زعفران. با این وجود، انتظار می رود آزمایشات بالینی شدیدتر برای پیدا کردن زعفران به عنوان یک محافظ ایمن و ارزشمند کبد در نظر گرفته شده است.

سرطان (HCC) یا سرطان کبد، پنجمین سرطان شایع و سومین دلیل مرگ و میر سرطان در دنیا است. شواهد پزشکی نشان داده است که عفونت مزمن با هپاتیت B و C عامل مهمی برای HCC است و قرار گرفتن در معرض مواد سرطان زا، بیماری کبد چرب و سوء مصرف الکل نیز می تواند به رشد سرطان کبد یاری کند. زعفران می تواند به مواد سرطان زا در محیط زیست، در معرض دود سیگار بودن، لوازم آرایشی سرب دار، بنزین و غذاهای فرآوری شده از جمله محصولات لبنی و گوشتی باعث ایجاد سرطان در کبد می گردد، جلوگیری می نماید.

[crp]

در دنیای امروزی با وجود داروهای شیمیایی برای درمان و مبارزه با سرطان، محققان و پزشکان علاقه زیادی به مصرف گیاهان طبیعی در درمان دارند. مطالعات قبلی نشان داده است که زعفران، یک محصول گیاهی به طور طبیعی مشتق شده، دارای خواص آنتی اکسیدانی، ضد سرطان و ضد التهابی است. زعفران یک ادویه معمولی است که عطر و طعم و رنگ آن را به مواد غذایی اضافه می نماید و یک ماده احتمالی سرطانی است که به آسانی قابل دسترس است.

درمان کبد چرب با زعفران:

  • خوردن نخودآب که به همراه ادویه جات گرم مثل دارچین و زعفران درست گردد و در آن شوید وجود داشته باشد، می تواند غلظت مواد داخل کبد را کم کند. برای درست کردن نخودآب می توان از آب گوشت، نخود، برنج، گوشت و زعفران استفاده کرد.
  • یکی دیگر از سبزی هایی که باعث تقویت کبد می گردد، شنبلیله است که استفاده از آن به همراه زعفران در غذاها به بیماران مبتلا به کبد چرب توصیه می گردد.
  • برای مصرف زعفران، ادویه ضد سرطان کبد این ادویه را به صورت روزانه و میزانی از آن را به صورت جوشانده در برنامه غذایی خود قرار دهید.

طریقه دم کردن زعفران:

میزان یک قاشق چایخوری زعفران خشک شده رو کاملا پودر کنید و در یک قوری کوچک که حاوی حدود یک استکان آب جوش هست بریزید و درش رو بذارید. مثل چای اون رو روی حرارت غیر مستقیم کتری یا سماور قرار بدید تا در طول 20 دقیقه تا نیم ساعت به آرامی رنگ پس داده و غلیظ گردد. از این مایع میتوانید برای خوش رنگ و خوش طعم کردن غذاها و مخصوصاً برنج بهره ببرید.

[aparat id=Ik4l1″]منبع: اُکالا

به "زعفران؛ راهی برای مقابله با بیماری های کبد!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "زعفران؛ راهی برای مقابله با بیماری های کبد!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید