صندوق پژوهش و فناوری نفت به وعده خود عمل کرد؛ طلب دانش بنیان های نفتی پرداخت می گردد
به گزارش وبلاگ سفر به کانادا، تسهیلات جدیدى با موضوع خرید مطالبات محقق نشده در صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت مصوب شده تا شرکت هاى دانش بنیان بتوانند از آن استفاده نمایند.
به گزارش خبرنگار ، چند مدتی است که پیگیری سوالات و موانع فعالیت شرکت های دانش بنیان صنعت نفت به اسم صنعت پیشران اقتصاد کشور، در دستور کار خبرگزاری وبلاگ سفر به کانادا قرار گرفته است.
یکی از دغدغه های شرکت های فعال در این زمینه که در خبری با اسم به آن پرداخته ایم، مربوط به مسائل بدهی های وزارت نفت به آن ها بود. اکنون انجمن مطرح شده در این خبر، در آستانه تشکیل شدن است و قرار شده پیگیر مطالبات شرکت های دانش بنیان و نوپای صنعت نفت باشد. به منظور دریافت پاسخ سوالات این شرکت ها، موضوع را از صندوق تازه تاسیس پژوهش و فناوری صنعت نفت پیگیری کردیم.
طی گفت و گویی تفصیلی که با مسعود جعفری اصطهباناتی، رئیس این صندوق و عضو هیئت امنای پارک نوآوری و فناوری نفت و گاز داشتیم و توضیح آن در خبر دیگری با اسم منتشر شد، این دغدغه ها مطرح و توضیحات لازم هم دریافت شد.
او بعلاوه با بیان این که این دغدغه ها، در مجموعه وزارت نفت در حال پیگیری و رفع شدن به مرور زمان است، وعده داد که حتما مسائل این شرکت های دانش بنیان هم در اولویت آنالیز قرار خواهند گرفت.
خوشبختانه از این شرکت های دانش بنیان خبر رسیده که تسهیلات جدیدى با موضوع خرید مطالبات محقق نشده در صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت مصوب شده تا شرکت هاى دانش بنیانى که طرف قرارداد با وزارت نفت یا شرکت هاى تابعه آن باشند، بتوانند از آن استفاده نمایند.
سقف تسهیلات تا 25 درصد از ارزش قراردادهاى موجود منعقد شده با وزارت نفت یا شرکت هاى تابعه آن بوده و نرخ سود آن هم، 11 درصد است. بعلاوه، دوره باز پرداخت با احتساب شش ماه تنفس، 18 ماه بوده و امکان ارائه تضامین نسبتاً متنوع هم وجود دارد. این تسهیلات با همکارى سه جانبه صندوق نوآورى و شکوفایى، صندوق پژوهش نفت و بانک تجارت پرداخت خواهد شد.
مسعود جعفری اصطهباناتی رئیس صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت هم در این زمینه در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی وبلاگ سفر به کانادا اعلام کرد: این موضوع مدتی است که در دستور کار قرار داشت و معطوف به جلسه ای بود که با اعضای این انجمن در شرف تاسیس داشتیم. طی آن جلسه، درخواست های خود را مطرح کردند که برای حل آن ها در پی راه حل بودیم. اقداماتی که قرار است انجام دهیم، مبنی بر این است که مطالبات محقق نشده شرکت های دانش بنیانی که با صنعت نفت طرف قرارداد هستند را طی یک شیوه تامین اقتصادی به نام فاکتورینگ (فروش بدهی)، پرداخت می کنیم.
او اضافه کرد: نحوه کار به این شکل است که برای 25 درصد از مبلغ قراردادی که با صنعت نفت دارند، ضامن این شرکت ها نزد بانک تجارت می شویم که بتوانند وام 11 درصد دریافت نمایند. یعنی 25 مبلغ قرارداد به وسیله کارفرما تحت اسم پیش پرداخت تامین می گردد و 25 درصد از آن را هم ما ضمانت می کنیم؛ این ضمانت بدون احتیاج به ارائه وثیقه به وسیله شرکت ها به بانک است. این کار از محل منابعی صورت می گیرد که به وسیله صندوق نوآوری و شکوفایی و بانک تجارت تامین شده است.
بر اساس این گزارش و طبق اطلاعات دریافتی از شرکت های دانش بنیان، قرار بر این شده که علاوه بر تعلق گرفتن وام و ضمانت نامه های قرارداد به این شرکت ها که در آستانه تشکیل انجمن رسمی هستند، اندازه کارمزد در این زمینه هم، نصف کارمزد بانک ها باشد که اگر این مهم تحقق پیدا کند، گام موثری در حمایت از شرکت های دانش بنیان صنعت نفت خواهد بود.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان