دیابتی ها و مراقبتهای تغذیه ای
به گزارش وبلاگ سفر به کانادا، وقتی از دیابت یا همان مرض قند که در بین مردم اسم می گردد، صحبت می کنیم هنوز هم شاهدیم که بسیاری از مردم باورهای اشتباهی دارند.به اسم مثال، گمان می نمایند فرد دیابتی نباید مواد قندی بخورد و یا چون از مواد قندی زیادی استفاده نموده دیابت گرفته است، در حالی که برای همه مردم چه دیابتی و چه

دیابتی ها و مراقبتهای تغذیه ای
نویسنده:دکتر سعید حسینی*
دیابتی ها محصولات رژیمی را با خیال راحت نخورند
وقتی از دیابت یا همان مرض قند که در بین مردم اسم می گردد، صحبت می کنیم هنوز هم شاهدیم که بسیاری از مردم باورهای اشتباهی دارند.
به اسم مثال، گمان می نمایند فرد دیابتی نباید مواد قندی بخورد و یا چون از مواد قندی زیادی استفاده نموده دیابت گرفته است، در حالی که برای همه مردم چه دیابتی و چه غیردیابتی اندازه مصرف قند باید حدود 55 تا 60درصد احتیاج روزانه باشد که این عدد برای پروتئین 15 تا 20درصد و برای چربی ها 25 تا 30درصد است. از این نظر دیابتی ها هیچ فرقی با غیردیابتی ها ندارند، یعنی میزان قند مهم تر است تا نوع قندی که می خوریم. اگر قرار باشد قند مازاد مصرف کنید، متضرر می شوید. اگر این نکته مهم را مدنظر قرار دهید، مشکل عمده ای که این روزها دردسرساز شده است برطرف خواهد شد. منظورم غذاهای مخصوص دیابتی ها، مرباها، بیسکوییت ها و نان های رژیمی است که افراد با خیال آسوده از جایگزین شدن نوع قند آن مصرف اش می نمایند. وقتی می گویند این نان یا مربا یا بیسکوییت مخصوص دیابتی هاست، یعنی فقط قند آن با یک نوع شیرین نماینده مجاز جایگزین شده است و این مجوزی برای مصرف آن نیست چون در آن مربا، فقط شکر با ماده ای دیگر جایگزین شده است اما میوه ای که در آن به کار برده شده چه طور؟ آیا قند آن را محاسبه می کنید؟ یا در خصوص بیسکوییت فقط شکرش جایگزین شده اما آرد، روغن و... چه طور؟ آیا آنها را به حساب می آورید؟
وقتی قرار باشد فرد دیابتی با خیال راحت از انواع مواد غذایی که اسم رژیمی را یدک می کشند، استفاده کند، باید بداند چه خطراتی او را تهدید می نماید. مهم ترین خطر، کنترل نکردن و آسودگی خیال از بابت محاسبات این چنینی است. چه برای شما که به دیابت مبتلا هستید و چه برای کسی که دیابت ندارد، مصرف قند زیاد عارضه آفرین است. منتها عوارض دیررس خواهد داشت و شما به علت اختلال انسولین زودرس علامت می دهید. وقتی با خیال راحت و بدون در نظر گرفتن چربی موجود یا پروتئین موجود در این مواد غذایی، از آنها می خورید، عوارضی مانند بیماری های قلبی (مصرف چربی بالا) و مسائل کلیوی (پروتئین اضافی) بر خود تحمیل می کنید. گاهی با آسودگی خیال و بدون محاسبه انرژی و کالری، نان رژیمی می خورید و می گویید انواع تیره و سبوس دار آن فیبر دارد که به کنترل قند یاری می نماید، بله صد البته مصرف این نان تیره مفید است اما باید انرژی آن را لحاظ کنید و بی گدار و نسنجیده مصرف اش نکنید. باید همه مواد غذایی را مانند افراد سالم بخورید، ولی انرژی آن را در نظر بگیرید. همه باید این نکته را مدنظر قرار دهند اما تاکید ما برای شما که مبتلا به دیابت هستید، به این علت است که این بیماری مرموز، ریسک بروز عوارض را بالاتر می برد. تنها ماده غذایی رژیمی که شاید نگرانی بابت اش نداشته باشید، نوشابه های رژیمی هستند که هیچ انرژی ای ندارند و قند آنها هم جایگزین شده است. تازه در همین مورد هم باید بدانید مصرف بی محابای آن شما را به سمت پوکی استخوان ها راهنمایی می نماید. اگر این مورد، یعنی پوکی استخوان را نادیده بگیرید، می توانید به قدر دلخواه نوشابه رژیمی بخورید.
پی نوشت ها :
* متخصص تغذیه و رژیم درمانی
منبع:www.salamat.com/ج
منبع: راسخون