ضد عفونی تجهیزات بیمارستان با اشعه UV
به گزارش وبلاگ سفر به کانادا، یک مطالعه تازه نشان می دهد که تکنولوژی ضد عفونی با اشعه ماورا بنفش، حدود 97.7 درصد پاتوژن ها (عوامل بیماری زا) در اتاق های عمل را از بین می برد و با استفاده از این طول موج می توان بسیاری از باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک را از بین برد.

این مطالعه که در مجله آمریکایی کنترل عفونت منتشر شده، اثرات نوعی از ماورای بنفش (UV) که از آن به عنوانخورشید بنفش یاد می نمایند را مورد آنالیز قرار داد.
این تکنولوژی برای استفاده در اتاق های عمل، اتاق های بیمار و سایر محیط های مراقبت بهداشتی طراحی شده است.
مطالعه نشان می دهد که این دستگاه می تواند به کاهش خطر ابتلا به عفونت در بیمارستان ها یاری کند.
این عفونت ها، صدمه و هزینه های هنگفتی را ایجاد می نمایند و بر اساس بعضی برآوردها، هر ساله در ایالات متحده آمریکا باعث مرگ 100 هزار نفر می گردد.
در پژوهش حاضر، محققان از بیش از 3000 نمونه میکروبیولوژیکی از 100 مورد مختلف جراحی در سه بیمارستان در منطقه نیویورک استفاده کردند.
سپس محققان در خصوص این که فناوری خورشید بنفش چگونه کار می نماید، آنالیز هایی را انجام دادند. آنها دریافتند که خورشید بنفش می تواند بسیاری از عفونت ها را از بین ببرد.
خورشید بنفش منحصر به فرد است، زیرا دارای پارتیشن های قابل انعطاف است، بدین معنی که می تواند از همه زوایا به تجهیزات داخل اتاق عمل بتابد. بعلاوه در خورشید بنفش، از سطح بالای شدت ماوراء بنفش در فواصل 90 ثانیه ای برای اثرات بهینه تر استفاده می گردد.
دانا آرمینلیوو، نویسنده اصلی مطالعه و معاون رییس پیشگیری از عفونت می گوید: فناوری اشعه UV جایگزین تمیز کردن های دستی و ضد عفونی با مواد شیمیایی نمی گردد، اما در مکان های مراقبت های بهداشتی جای دارد.
این فناوری می تواند پاکیزگی محیطی را بهبود بخشد و باعث کاهش پاتوژن هایی گردد که می توانند به طور بالقوه باعث ایجاد عفونت شوند.
عفونت های مرتبط با سلامت
آخرین چیزی که هر کسی می خواهد تجربه کند، گرفتن بعضی از عفونت های نو در یک محیط مراقبت های بهداشتی، مانند اتاق عمل یا بیمارستان است، در حالی که آنها از قبل تحت مراقبت های پزشکی هستند.
این نوع عفونت، به نام عفونت مرتبط با مراقبت های بهداشتی (HAI)، اغلب اتفاق می افتد. به گفته دفتر پیشگیری از بیماری ها و ارتقاء سلامت، حدود 1 در 25 بیمار به عفونت هایی مبتلا می شوند که به طور مستقیم به بیمارستان ها بستگی دارند.
بعضی عوامل می توانند خطر ابتلا به عفونت های مربوط با مراقبت های بهداشتی را افزایش دهند. این فاکتور ها می تواند شامل کاتتر، جراحی، آمپول زدن، و حضور در محیط مراقبت های بهداشتی است که به درستی ضد عفونی نشده اند.
بعلاوه خطر ابتلا به عفونت از یک کارمند مراقبت های بهداشتی که بیمار است، وجود دارد. مصرف بیش از حد آنتی بیوتیک ها نیز می تواند نقش مهمی در ابتلا به عفونت ها را ایفا نماید.
وزارت بهداشت و خدمات انسانی ایالات متحده بر این باور است که در هر سال، بیش از 1 میلیون نفر به علت عفونت و باکتری های موجود در بیمارستان ها مبتلا به انواع بیماری می شوند که هزینه های سنگینی را به بار می آورد.
عفونت های مربوط به مراقبت های بهداشتی می توانند عوارض شدیدی را ایجاد نمایند. این عفونت ها سالانه میلیاردها دلار هزینه برمی دارد و جلوگیری از این نوع عفونت ها برای افرادی که در بیمارستان ها کار می نمایند بسیار حائز اهمیت است.
اشعه UV در محیط های مراقبت های بهداشتی
استفاده از اشعه UV برای مقاصد ضدعفونی، ایده نوی نیست. در سال 1877، دو مرد انگلیسی مقاله ای در مجله طبیعت منتشر کردند که نشان می داد چگونه نور خورشید رشد میکروارگانیسم ها را متوقف نموده است.
مطالعات به آنالیز اشعه UV در ارتباط با کاهش پاتوژن های موجود در هوا پرداختند و این کار همچنان ادامه دارد تا معین گردد که آیا این نوع از تکنولوژی ها می توانند در آینده بیشتر مورد استفاده قرار گیرند، از جمله مطالعه فعلی، که به تکنولوژی اشعه UV و استفاده از آن در اتاق عمل می پردارد.
خورشید بنفش قطعا مزایای خود را دارد، زیرا خطاهای انسانی و سایر مسائل رایج مواد ضدعفونی نماینده شیمیایی را از بین می برد. بعلاوه در عرض چند ثانیه سطوح چندگانه را تحت تاثیر قرار می دهد و دارای یک پیکربندی است که اجازه می دهد نور را از تمام زوایا به تمام قسمت های یک قطعه تجهیزات برساند. همانطور که این مطالعه نشان می دهد، خورشید بنفش در حذف پاتوژن ها بسیار موثر است.
آرملینو می گوید: در حالی که تکنولوژی ضد عفونی UV نباید به طور کامل جایگزین تمیز کردن های دستی گردد، اما می تواند یک همراه خوب برای برنامه های معمول ضد عفونی باشد.
منبع: فوت و فن / medicalnewstoday.com