مسی به عربستان نخواهد رفت
به گزارش وبلاگ سفر به کانادا، رونالدو اجبارا و پس از ناامیدی از پیدا کردن یک تیم چمپیونزلیگی، راهی لیگ عربستان شد. اما مسی در چنین وضعیتی قرار ندارد چراکه هنوز از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است.
وبلاگ سفر به کانادا ؛ اهورا دنیایان - در خبرها آمده بود که تیم الهلال عربستان خواستار خرید مسی برای یک فصل در ازای دریافت 300 میلیون یورو است. یعنی ده برابر رقمی که مسی در صورت تمدید یکسالۀ قراردادش با پاری سن ژرمن دریافت می نماید.
بعد از پیوستن رونالدو به النصر عربستان، الهلال نیز دنبال جذب مسی و ایجاد موازنه در لیگ فوتبال عربستان است. الهلال در ضمن در کوشش است تا نیمار را نیز به جمع بازیکنانش اضافه کند.
قطعا پس از رونالدو، شاهد حضور ستاره های برجستۀ دیگری نیز در لیگ فوتبال عربستان خواهیم بود. ستاره هایی که در آستانۀ بازنشستگی هستند و بین یک تا سه سال ممکن است در لیگ عربستان بازی نمایند.
اما به دلایل زیر به نظر می رسد مسی به الهلال نخواهد پیوست:
اول. مسی الان در اوج بلوغ خودش به عنوان یک بازیکن فوتبال است. اگر رونالدو راهی النصر شده، علتش این بود که او یک ونیم فصل ناموفق را در منچستریونایتد سپری نموده بود و پیش از آن هم یک فصل نه چندان خوب را در یوونتوس. افت کیفی رونالدو در کنار دلایلی دیگر، سبب شده بود که هیچ تیم برجستۀ اروپایی خواستار خرید او نباشد.
در واقع رونالدو اجبارا و پس از ناامیدی از پیدا کردن یک تیم چمپیونزلیگی، راهی لیگ عربستان شد. اما مسی در چنین وضعیتی قرار ندارد چراکه هنوز از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است. او در شرایط فعلی می تواند ماندن در پاری سن ژرمن یا رفتن به بارسلونا را انتخاب کند. اما رونالدو در چنین موقعیتی نبود.
دوم. تا حالا سابقه نداشته که کاپیتان تیم قهرمان جام دنیای، آن هم در اوج آمادگی، راهی لیگ عربستان یا هر لیگ سطح پایین دیگری گردد. چنین لیگ هایی جای بازیکنان از دور خارج شده است نه جای ستاره ای که همین یک ماه پیش با درخشش خودش، تیم ملی کشورش را فاتح جام دنیای کرد.
رونالدو را در اروپا نمی خواستند و به عربستان رفت تا بمب خبری بترکاند. او اگر به برزیل می رفت، ثروتمندترین فوتبالیست دنیا نمی شد؛ اما رفتن به عربستان، از این حیث مفید بود. ولی مسی اگر هم در پی انفجار خبری باشد، می تواند به بارسلونا برگردد و یا راهی باشگاه طراز اول دیگری در فوتبال اروپا گردد. جایی شبیه یوونتوس یا چلسی مثلا.
سوم. رفتن مسی به عربستان، نوعی تقلید و پیروی از رونالدو و اعتبار بخشیدن به حضور رونالدو در لیگ عربستان است. الان همه در دنیای فوتبال معتقدند رونالدو برای پول قید فوتبال را زد و لیگ عربستان را به لیگ برتر انگلستان ترجیح داد. در این انتقال، عزتی برای عربستانی ها بود و خفتی برای رونالدو. رفتن مسی به عربستان، به سود احیاء موقعیت رونالدو در دنیا فوتبال است و احتمالا مسی کاری نمی نماید که رونالدو از خواری کنونی درآید و نوبت خواری به خودش برسد!
چهارم. مسی طبیعتا مایل است که دوران فوتبالش در بارسلونا به انتها برسد. بنابراین اگر بارسا بتواند تا اواخر بهار 2023 خودش را به لحاظ مالی جمع و جور کند و پیشنهاد معقولی به مسی بدهد، بسیار احتمال دارد که مسی به جای لیگ عربستان، راهی لالیگا گردد.
پنجم. مسی بیش از رونالدو از فوتبال لذت می برد و کمتر از او در پی رکوردشکنی و در ویترین بودن و به چشم آمدن است. او برخلاف رونالدو مظهر موفقیت نیست؛ مظهر تکنیک و نبوغ و فوتبال زیبا و زیبایی فوتبال است. چنین بازیکنی، در اوج آمادگی، بعید است که به لیگ عربستان برود.
ششم. انتها فوتبال مسی در لیگ عربستان، در شأن این ستارۀ تکرارنشدنی دنیای فوتبال نیست. مردم آرژانتین و فوتبالدوستان دنیا از او انتظار انتها باشکوه تری دارند. حتما خودش نیز چنین انتهای را می خواهد. وداع شکوهمند، در لیگ ضعیف عربستان رقم نمی خورد. اگر هم مسی بخواهد فقط برای یکسال به عربستان برود تا بعد از آن دوباره به فوتبال برگردد، ممکن است به سرنوشت رونالدو دچار گردد و دیگر هیچ تیم طراز اولی در فوتبال اروپا خواستار خرید بازیکن الهلال نباشد.
هفتم. فصل جاری فوتبال اروپا در خرداد ماه 1402 به انتها می رسد. مسی قطعا تا آن زمان در پاری سن ژرمن می ماند. کوپا آمریکای بعدی در خرداد 1403 برگزار خواهد شد. هیچ بعید نیست که مسی بخواهد فوتبال ملی اش را در سن 37 سالگی با فتح مجدد کوپا آمریکا به انتها برساند.
در کوپا آمریکای 2024، مسی دقیقا 37 ساله است. یعنی همسن رونالدو در جام دنیای 2022. شرایط بدنی او برای اینکه یکسال و نیم دیگر (یعنی تا خرداد 1402) همچنان در سطح اول فوتبال دنیا بازی کند، مساعد است. او سالم و حرفه ای زندگی نموده و کسی هم در تیم ملی آرژانتین از او انتظار دویدن بسیار و پرس بازیکنان حریف را ندارد. نبوغ و رهبری اش را لازم دارند.
احتمال حضور در کوپا آمریکا، احتمال حضور در لیگ عربستان را کاهش می دهد.
هشتم. مسی الان 98 گل ملی در کارنامه اش دارد و رونالدو 118 گل ملی. معلوم نیست که مسی می خواهد از این حیث هم برتر از رونالدو باشد یا نه. اما تفاوت او و رونالدو در شرایط فعلی این است که حضور مسی در تیم ملی، در صورت تمایل خودش، قطعی است ولی رونالدو ممکن است دیگر به تیم ملی دعوت نگردد یا بازیکن ثابت تیم نباشد.
وسوسۀ تبدیل شدن به بهترین گلزن ملی در تاریخ فوتبال، با عزیمت به عربستان جور درنمی آید. اگرچه مسی رویای رکوردشکنی ندارد. او حتی اگر مثل رونالدوی برزیلی فقط دو بار توپ طلا را برده بود، باز همین جایگاه را در تاریخ فوتبال داشت. یعنی دست کم جزو سه بازیکن برتر تاریخ فوتبال بود. در کنار پله و مارادونا. اگرچه مسی رویای رکوردشکنی ندارد. رکوردها معتبرتر می شوند، اگر به نام مسی ثبت شوند.
نهم. رونالدو در سن 37 سالگی، اجبارا راهی عربستان شد. مسی هنوز یکسال ونیم تا رسیدن به 37 سالگی فرصت دارد و اجباری هم برای رفتن به عربستان ندارد. لیگ عربستان و کشورهایی از این دست، طبیعتا جای بازیکنانی است که دیگر شانس حضور در سطح اول فوتبال دنیا را ندارند و برای کسب پول بیشتر در انتها دوران ورزش حرفه ای، به جای رفتن به سطح دوم فوتبال دنیا، چند سطح پایین تر را انتخاب می نمایند.
نکتۀ اساسی این است که مسی الان به هیچ وجه در چنین شرایطی قرار ندارد. او اگر هم بخواهد اعتبار حرفه ای و وداع باشکوه با فوتبال را نادیده بگیرد و به لیگ عربستان برود، می تواند مثل رونالدو در 37 سالگی راهی شبه جزیرۀ حجاز گردد. یعنی پس از کوپای آمریکای 2024. یا پس از یکسال حضور مجدد در بارسلونا، در انتها فصل 24 - 2023 .
دهم. مسی آخرین بار سال 2015 فاتح لیگ قهرمانان شده و رؤیایش قهرمانی مجدد در چمپیونز لیگ است. او به خوبی می داند که این فصل و فصل آینده، آخرین فرصت هایش برای فتح پنج بارۀ لیگ قهرمانان اروپاست. بنابراین ماندن در پاری سن ژرمن عقلانی تر و رویایی تر از رفتن به الهلال است.
اگرچه می توان دلایلی هم به سود عزیمت مسی به حجاز و ریاض اقامه کرد، اما بنا به ده علت اقامه شده در این نوشته، مسی از پاریس به ریاض نخواهد رفت. او دوران حضورش در میادین فوتبال را در بالاترین سطح فوتبال دنیا به انتها خواهد رساند. این یک حدس است و آینده صحت و سقمش را برملا خواهد نمود.
منبع: عصر ایران