واقعیت های تاریخی که در موردشان به ما دروغ گفته اند
به گزارش وبلاگ سفر به کانادا، وَنسان وَن گوگ نقاش سبک پُست امپرسیونیسم، در اواخر عمر به شدت از بیماری روانی رنج می برد، وی در دسامبر 1888 گوش چپ خود را با تیغ سلمانی برید.
موارد متعددی از اسناد و مکتوبات تاریخی مورد سوءظن محققان و باستان شناسان قرار دارند و این افراد در کوشش مستمر برای کشف واقعیت های پنهان در پشت آن ها هستند. از جمله می توان به ون گوگ و بریدن گوشش به دست خودش اشاره نمود که فرضیه های گوناگونی در رابطه با آن وجود دارد.
بعضی شواهد تاریخی بر این ادعا هستند که هنرمند یاد شده به علت نداشتن استطاعت اقتصادی، برای اثبات عشق خود به معشوقه اش - راشل - گوش خود را بریده و آن را به عنوان یک هدیه گران بها برای وی ارسال نموده است. بعضی نیز این کار را ناشی از جنون و نداشتن تعادل روحی این هنرمند که در سال های آخر زندگی به آن دچار بوده، نسبت می دهند. اما نوا کشف شده که ون گوگ، پیرو مشاجره ای که با یکی از دوستانش داشته از روی ندامت به چنین کار دردناکی اقدام نموده است.
برای آگاهی از گوشه ای از ادعاهای نو تاریخی در ادامه با دنیای سفر همراه باشید.
بینی مجسمه ابوالهول بزرگ و ناپلئون
ابوالهول، تندیسی از جنس سنگ آهک است که در کرانه شرقی رود نیل، در جیزه مصر واقع شده است. بزرگ ترین سازه سنگی ساخته شده به وسیله انسان با طول حدود 73.5 متر، همچون یک ابوالهول افسانه ای شکل شیر با بدن انسان را دارد.
یکی از دلایل معروفیت ابوالهول، نبودن بینی آن است؛ بر اساس افسانه ها، گفته می شد که ارتش ناپلئون این عضو صورت تندیس یاد شده را در طول جنگ با ترک ها در سال 1798 میلادی از بین برده اند. اما با استناد به یادداشت های توریست دانمارکی موسوم به فردریک نوردن که در سال 1737 میلادی نوشته، وی ابوالهول را بدون بینی توصیف نموده است. به این مفهوم که داستان ارتش ناپلئون که تا به امروز مطرح بوده، صحت ندارد.
ون گوگ و ماجرای بریدن گوشش
وَنسان وَن گوگ، که یکی از تاثیرگذارترین نقاشان قرن نوزدهم به شمار می رود و تقریبا همه آثارش در سبک پُست امپرسیونیسم هستند، در اواخر عمر به شدت از بیماری روانی و فشار روحی رنج می برد. پیرو همین مساله، وی در دسامبر 1888 گوش چپ خود را با تیغ سلمانی برید. تا به امروز گفته می شد وی گوش خود را بریده تا به عنوان هدیه ای گرانبها آن را برای معشوقه اش، راشل، ارسال کند.
اما واقعیت این است که این واقعه پس از مشاجره ای که با دوستش پاول گائوگین داشته، روی داده است و وی در پی پشیمانی از این امر یا به ادعای بعضی محققان، در اثر جنون، گوش خود را با تیغ بریده است.
کلاه شاخ دار وایکینگ ها
تا به امروز همواره وایکینگ ها را با کلاه شاخ دار به تصویر کشیده و به ما نمایش داده اند. اما واقعیت این است که تا کنون هیچ مدرک مستدل باستان شناسی در خصوص شکل واقعی کلاه خود این سربازان وجود ندارد. چنین کلاهی فقط روی مقبره های وایکینگ ها ترسیم شده و دانشمندان بر این باور هستند که از این شکل کلاه فقط در مراسم ها و تشریفات مذهبی استفاده می شده، نه در میادین جنگ.
بعلاوه کلاه های شاخ دار از عصر برنز مورد استفاده انسان قرار می گرفته اند که خیلی سال پیش از شکل گیری وایکینگ ها بوده است.
استون هنج
استون هنج یکی از بزرگ ترین شگفتی ها دنیا محسوب می شود که پیشینه آن به دوران نوسنگی و حدود 3 هزار سال پیش از میلاد بر می شود. تا به امروز مردم بر این باور بودند که شکل آن از زمان ساخت تا به امروز تغییری ننموده اما اخیرا فرضیه های نوی در رابطه با این اثر منتشر می شود و اعلام می دارند که ساختار این یادمان با فرم اصلی آن فرق دارد.
بر اساس اسناد تاریخی معین شده که در سال 1901 میلادی، فردی به نام ویلیام گولند، مراحل ترمیم و نوسازی این سازه سنگی را شروع نموده و مقایسه تصاویر نو استون هنج با عکس های تاریخی آن ثابت می نماید که این یادمان دستخوش تغییرات بسیاری شده است.
ضمن اینکه حرکت دادن سنگ های غول پیکر به محل استقرارشان، یک کار بسیار بزرگ بود. یک مطالعه نشان می دهد که یک هزار نفر در مدت 3 هفته قادر بودند فقط یک قطعه را به استون هنج حمل نمایند. حتی با استفاده از چنین نیروی کار بزرگی، ساخت قسمت مرکزی بنا بیش از ده سال طول می کشید.
کشف آمریکا
به همه ما در مدرسه آموخته اند که کاشف قاره آمریکا فردی به نام کریستف کلمب بوده که نخستین بار در سال 1492 این قاره پهناور را کشف نموده است. اما واقعیت این است که نخستین اروپایی هایی که به دنیای نو سفر نموده بودند، وایکینگ ها بودند که در قرن 10 میلادی به این سرزمین رفته و نخستین ارتباط های ژنتیکی را نیز در آن جا شکل دادند.
اشعار اسیان
شاعر اسکاتلندی موسوم به جیمز مک فرسون برای ترجمه اشعار شاعر و قهرمان قرن سوم میلادی موسوم به اسیان از زبان گی لیک (بومی اسکاتلند) به انگلیسی شناخته شده است. اما وقتی از وی خواسته شد تا نسخه خطی اشعاری که ادعا می نماید را نمایش دهد، وی از این کار امتناع نموده و گریخت. هنوز هم دست نویس های ادعا شده، یافت نشده و ماجرای اشعار اسیان نیز راز واره به جای مانده است.
منبع: دنیای سفر