پنیری که در غارها درست می گردد!
به گزارش وبلاگ سفر به کانادا، پنیر راکفورت
پنیر راکفورت (Roquefort) از آن پنیرهایی است که ویژگی های خاصی دارد؛ بو و مزه تند و تیز به همراه لکه ها و رگه های آبی و سبز که همه جای سطحش را پوشانده اند! این رگه ها قارچ اند! طرفدارهای انواع مختلف پنیر همواره می گویند که راکفورت برترین پنیر رگه آبی دنیاست. ممکن است شما بعد از خوردن این پنیر با این جمله موافق نباشید اما خیلی ها می گویند که راکفورت پادشاه پنیرهاست. حالا اگر می خواهید طرز درست شدن پنیر راکفورت را بدانید، خبرنگاران را همراهی کنید.
پنیر راکفورت در روستای کوچک راکفورت-سور-سولزون در جنوب فرانسه درست می گردد. در این ناحیه کوه ها فرسایش زیادی دارند و به همین علت غارهای طبیعی زیادی به وجود آمده است. این غارها همان چیزی هستند که این پنیر برای درست شدن به آن ها وابسته است! رطوبت بالای 90 درصد غارهای مرطوب و تاریک باعث می گردد که شیر گوسفند آرام آرام برسد و کپک می زند و طبق روش های صدساله به پنیر راکفورت تبدیل گردد.
کپکی که به راکفورت این خاصیت متفاوت را می دهد قارچی به نام پنسیلیوم راکفورتی است که در خاک این غارها پیدا می گردد. قبلا فراوری نماینده های پنیر برای اینکه به این قارچ برسند نان را به مدت 6 تا 8 هفته در غار می گذاشتند تا کاملا کپک زده گردد. بعد بخش داخلی نان را خشک و یک پودری از آن درست می کردند که به مایع پنیر اضافه می شد. امروز اما این قارچ ها در آزمایشگاه کشت می شوند و به علت ثبات بیشتری که دارند رگه های آبی رنگ یکنواختی را بر روی سه میلیون پنیر گردی که هر سال درست می گردد ایجاد می نمایند
شاید بپرسید چجوری از اول فهمیدند که باید این پنیر را در غارها درست نمایند؟ داستان کشف این پنیر هم برای خودش جالب و شنیدنی است می گویند چوپان جوانی در یکی از غارها نقطه دنجی را پیدا و آغاز به خوردن ناهار می نماید؛ اتفاقا ناهار او نان و پنیر بود! در همین حال ناگهان دوستش را در دور دست می بیند ناهار را رها و در پی او می رود، یک ماه بعد که دوباره چوپان از کنار آن غار می گذشت ناهارش را می بیند که کاملا کپک زده شده است اما جالب است که با این حال آن را می خورد! و اینجا بود که پنیر راکفورت متولد می گردد. با اینکه داستان این چوپان به نظر افسانه می آید اما احتمالا فهمیدن این که با ماندن پنیر در غار رویش پر از کپک های خوشمزه می گردد کاملا تصادفی بوده است. می گویند اولین باری که در نوشته ها به پنیر رگه آبی اشاره شده سال 79 بعد از میلاد بوده؛ در آنجا یک نویسنده رومی از مزه خوب این پنیر یاد نموده بود.
جالب است که 7 شرکت پنیرسازی در دل کوه های این روستا، غارهای سرد و مرطوبی دارند که پنیرها را در آنجا درست می نمایند. از بین این 7 تا شرکت بزرگ ترین آن ها شرکت سوسیته است که 70 درصد پنیر راکفورت جهان را درست می نماید پس طبیعی است که این شرکت بزرگ غارهای زیادی در کوه ها داشته باشد البته اگر گذرتان به آن ناحیه افتاد می توانید به این غارها بروید و مراحل فراوری این پنیر پرطرفدار را از نزدیک ببینید.
منبع: الی گشت