تاثیر گریه مادر بر جنین؛ آیا گریه مادر باردار بر جنین اثر می گذارد؟

به گزارش وبلاگ سفر به کانادا، از نظر محققان تاثیر گریه مادر بر جنین و مخصوصا بر جنین شش ماهه و بزرگتر اثبات شده است. از اثرات گریه مادر بر جنین می توان به کولیک در نوزادان، عدم تکامل و رشد جنین و مسائل عاطفی و روانی در دوران کودکی اشاره نمود. در این مقاله دلایل گریه زنان باردار و تاثیر گریه مادر بر جنین در دوران بارداری آنالیز شده است.

تاثیر گریه مادر بر جنین؛ آیا گریه مادر باردار بر جنین اثر می گذارد؟

می دانیم که هر غذایی که مادر می خورد یا هر نوشیدنی که می نوشد و یا هر فعالیت بدنی که دارد، بر سلامتی و شرایط جسمانی جنین در شکمش تاثیر دارد. به همین ترتیب احساسات مادر باردار نیز بر روی جنین اثرگذار است. مادران باردار باید همیشه شاد بوده و بدانند که ناامیدی و اضطراب سلامت جنینشان را تحت تاثیر قرار می دهد.

تحقیقات صورت گرفته توسط علوم روانشناختی نشان می دهد که احساسات مادر بر جنین شش ماهه و بیشتر اثر داشته و حتی می تواند بر نگرش و آینده احساسی کودک نیز تاثیر بگذارد. با اینکه هیچ نتیجه قطعی درباره میزان تاثیر احساسات مادر بر جنین وجود ندارد، اما مادر در دوران بارداری نباید زیاد گریه کند. این در حالی است که زنان باردار در دوران حاملگی و مخصوصا در سه ماهه اول و سوم بارداری بیشتر از قبل گریه می نمایند.

علل گریه کردن مادران باردار در دوران بارداری

دلایل زیادی وجود دارد که نشان می دهد چرا زنان در دوران بارداری بیشتر گریه می نمایند. بعضی از این دلایل که شامل عوامل فیزیکی و عاطفی هستند، در ادامه ذکر شده است:

  • تغییر در هورمون ها

سه هورمون استروژن، پروژسترون و گونادوتروپین کوریونی در بدن مادر باردار ساخته می گردد و تغییرات در سطح این سه هورمون می تواند سیگنال های مغزی متنوعی را به مغز انتقال دهد که می تواند بر بعضی از خلقیات مادر باردار تاثیر بگذارد. این هورمون ها عمدتاً مسئول احساسات دوران بارداری هستند و باعث می شوند مادر باردار بدون هیچ محرک بیرونی گریه کند. به طور مثال پروژسترون در دو ماه آخر بارداری در سطوح بالایی قرار می گیرد و این احساسات مادر را برنگیخته تر می نماید.

  • استرس

مهم نیست که آیا برای بارداری برنامه ریزی کرده بودید یا خیر و یا در ادامه چه برنامه هایی دارید. مهم این است که از فشار و استرس در این دوره به دور باشید. سلامت جسمی و ذهنی مادر، سلامت جنین، مراجعه به پزشک و نتیجه آزمایش ها، موارد شغلی و خانوادگی، بچه ها عظیمتر خانواده همه می توانند از عوامل استرس در دوران بارداری باشند.

  • علائم کشش پوست در بارداری

تقریبا همه زنان باردار در طول بارداری متوجه کشش پوست خود می شوند که معمولاً با گذشت زمان از بین می رود اما زمانی که برای بار اول زنان باردار آن ها را می بینند ممکن است شوکه شوند و حتی از دیدن آن گریه نمایند.

  • داشتن ناراحتی های جسمانی

ناراحتی های فیزیکی بخشی از یک بارداری است. گاهی حتی با وجود سلامتی قبل از دوران بارداری، زنان باردار در طول بارداری دچار درد و رنج هایی خواهند شد. نداشتن یک خواب خوب بدلیل شرایط خوابیدن خاص، افزایش وزن و عظیم شدن بیش از حد شکم همه از مواردی است که می تواند اشک یک زن باردار را دربیاورد.

  • لباس های نامناسب

ممکن است مادر باردار از لباس های بیش از حد عظیم و مشاهده اندام خودش اشکش دربیاید. خرید لباس بارداری برای یک مهمانی خاص و ویژه در دوران بارداری می تواند افسرده نماینده باشد.

  • تماشای چیزهای احساسی

تماشای یک فیلم احساسی و یا یک سریال می تواند باعث گریه مادر باردار گردد.

  • نظرات دیگران در دوران بارداری

ممکن است کسی به مادر باردار بگوید که شکمش بیش از حد عظیم است و احتمالآً دوقلو باردار است، این می تواند باعث گریه مادر باردار گردد یا وقتی مردم نظر می دهند که با آمدن کودک خیلی چیزها تغییر می نماید، می تواند برای مادر باردار ناراحت نماینده باشد و او را در خصوص آینده دچار استرس کند.

  • مراحل مهم بارداری

بعضی از لحظات بارداری هستند که بسیار برای مادر باردار ماندگار هستند مانند شنیدن صدای قلب فرزند یا دیدن فرزند برای اولین بار در تصاویر اولتراسوند و یا لحظه زایمان و دیدن نوزاد، همه این ها می تواند باعث گریه مادر باردار گردد.

  • به تاخیر افتادن زایمان

مادر باردار مدت ها منتظر بوده است اما زمانی که تاریخ زایمان برسد و نشانه ای از زایمان نباشد این می تواند باعث ناراحتی و حتی گریه مادر گردد.

  • درد زایمان

مهم نیست در چه تعداد کلاس بارداری شرکت کرده اید و یا چقدر کتاب های آمادگی زایمان طبیعی را خوانده اید، درد زایمان دردناک است و در زمان فراسیدن زایمان این درد را تجربه خواهید کرد و احتمالا اشکتان درخواهد آمد.

تاثیر گریه مادر بر جنین چیست؟

تاثیر گریه مادر بر جنین در سه ماهه دوم بارداری کم است ولی به طور کلی تاثیر گریه مادر بر جنین در طول بارداری به این بستگی دارد که شما چه نوع مادری باشید. در ادامه مواردی آمده است که نشان می دهد چرا گریه کردن مادر برای جنین بد است.

1- اگر شما یک مادر استرسی هستید!

کولیک نوزادان پس از تولد می تواند مهم ترین تاثیر گریه مادر بر جنین باشد. بارداری آسان نیست و مادر باردار روزهای پر استرس و تنش زایی را پیش رو دارد. استرس گاه به گاه به جنین آسیب نمی رساند ولی اگر مادر باردار دائماً در معرض استرس باشد، در بدنش هورمون استرس کورتیزول ترشح می گردد. این هورمون به جفت منتقل می گردد و اگر جنین به طور مداوم در معرض این هورمون قرار گیرد، شما در نهایت یک نوزاد مضطرب و کولیکی خواهید داشت.

2- اگر شما یک مادر افسرده هستید!

ایجاد مسائل عاطفی در آینده کودک از تاثیر گریه مادر بر جنین است. افسردگی در تعداد زنان باردار زیادی مشاهده می گردد. در حقیقت برآورد شده است که حدود 10 درصد همه زنان باردار، دچار افسردگی می شوند که این برای کودک و آینده اش اصلاً خوب نیست و حتی می تواند زندگی آینده کودک را تحت تاثیر قرار دهد. بچه ها متولد شده از زنان افسرده در آینده مسائل عاطفی خواهند داشت و ممکن است از افسردگی رنج ببرند.

بیشتر بدانید: 7 توصیه کاربردی برای پیشگیری از افسردگی

3- اگر شما دائماً از بارداری شکایت می کنید!

اگر شما مادری هستید که از بارداری خود شادمان نیستید و از اینکه کودکی در شکم دارید و دردهای فیزیکی و حالات هیجانی ناشی از حاملگی خود شکایت می کنید، بدانید این تنها شرایط را بدتر می نماید. دیده شده است مادرانی که به فرزند متولد نشده خود هیچ دلبستگی ندارند، فرزندشان در دوران کودکی دچار مسائل عاطفی می گردد.

4- اگر گاهی با روز های بد روبرو می شوید!

شرایط استرس زای ناگهانی ممکن است در این نه ماه یا هر زمانی برای هر کسی پیش بیاید. شما باید با در نظر دریافت ذهنیت خوب و جسارت کافی این روز ها را به خوبی پشت سر بگذارید و احساس خوشبختی داشته باشید. استرس و افسردگی ناگهانی و گاه به گاه بر رشد و تکامل کودک تاثیری ندارد. تاثیر گریه مادر بر جنین و تاثیر فشارهای روحی و روانی مادر بر رشد زمانی اتفاق می افتد که شرایط استرس زا و روز های بد به طور دائمی وجود داشته باشند.

آنچه مادران باردار باید انجام دهند

در خصوص احساسات خود با همسر و یا دوست خود و یا یکی از افراد نزدیک به خود صحبت کنید. ارزیابی کنید که هر چند وقت یکبار در حالت افسردگی قرار می گیرید. اگر افسردگی داشته باشید، احتیاج به یاری دارید و بهتر است با یک پزشک متخصص صحبت کنید. دارو های ضدافسردگی وجود دارد که برای زنان باردار تجویز می گردد و می توانید در خصوص آن ها با پزشک خود صحبت کنید تا در صورت تشخیص پزشک برایتان تجویز گردد. همچنین می توانید به تغییر سبک زندگی خود بپردازید؛ مثلاً سرگرمی و تفریحی که دوست دارید و یا یوگا را تجربه کنید. همچنین خوردن غذا های سالم و مغزی در از بین بردن افکار و احساسات منفی بسیار موثر است.

بیشتر بدانید: درمان افسردگی خفیف بدون دارو و با تغییر سبک زندگیهمه این ها به این معنی است که سلامت روحی و عاطفی مادر بر جنین و آینده او تاثیرگذار است بنابراین کوشش کنید در این مرحله حساس از زندگی احساسات و افکار منفی خود را از بین ببرید. خود را مشغول کنید و آنچه برای سلامتی خود و جنین خود لازم دارید فراهم کنید. بعضی از درمان های خانگی مانند روشن کردن شمع و ... را امتحان کنید و به خود آرامش دهید و بدانید تاثیر گریه مادر بر جنین می تواند آینده عاطفی و روانی کودک را مختل کند.

برگرفته از: parenting.firstcry

منبع: setare.com

به "تاثیر گریه مادر بر جنین؛ آیا گریه مادر باردار بر جنین اثر می گذارد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تاثیر گریه مادر بر جنین؛ آیا گریه مادر باردار بر جنین اثر می گذارد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید