راهکارهای خلاصی از خلط

به گزارش وبلاگ سفر به کانادا، تهران (پانا) - بسیاری از ما تجربه ترشحات پشت حلق را داریم که علامتی آزاردهنده است و می تواند منجر به سرفه، گلودرد، خارش حلق، تغییر صدا و پاک کردن مکرر گلو گردد.

راهکارهای خلاصی از خلط

به گزارش جام جم، خلط پشت حلق در واقع مخاط فراوری شده از جانب غددی در آستر بینی و سینوس های ماست. این مخاط در سراسر دستگاه تنفس و گوارش ترشح می گردد و ماده ای لغزنده و تا حدودی چسبناک است که برای بدن عملکرد دفاعی دارد و علاوه بر مرطوب نگه داشتن لایه های درونی بدن، مواد و میکروب های مزاحم را به دام می اندازد و به بیرون می راند.

در حالت عادی این مخاط آبکی از پشت بینی ما وارد حلق شده و در بزاق حل می گردد و آن را بدون دردسر می بلعیم. اما در شرایطی که این مخاط چسبنده تر از معمول گردد یا فراوری آن بیش از مقدار باشد آزاردهنده حس می گردد.

علل مختلفی عامل این رویداد هستند که شایع ترین آنها عبارتند از: حساسیت، عفونت های ویروسی مثل سرماخوردگی، سینوزیت، آلودگی هوا و گرد و غبار، مصرف داروهایی مثل قرص ضد بارداری، غذاهای پر ادویه، شرایطی مثل حاملگی یا جسمی در بینی که بیشتر در اطفال دیده می گردد.

یکی دیگر از علل احساس ترشح در حلق که با قورت دادن هم رفع نمی گردد و گاهی افراد آن را به توپی تشبیه می نمایند، برگشت اسید معده یا ریفلاکس است.

در همه این موارد توضیح حال و معاینه از سوی پزشک به کشف دلیل یاری می نماید اما به طور کلی توصیه های زیر را رعایت کنید و به یاد داشته باشید گاهی درمان این علامت پس از کشف دلیل یا دلیل های آن طولانی است.

مایعات فراوان خصوصا در فصل گرم بنوشید. نوشیدن مایعات گرم مانند سوپ مرغ به رقیق شدن ترشحات و حس نشدن آن یاری می نماید. از مصرف ادویه هایی مثل فلفل یا ادویه کاری پرهیز کنید. شست وشوی مکرر بینی و حلق با سرم شست وشو را انجام دهید. از دود سیگار و قلیان پرهیز کنید.

از مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک خودداری کنید. حیوانات خانگی را مدتی از خانه دور کنید، زیرا بعضی افراد به اجزای بدن آنها واکنش می دهند.

در هوای گرم و خشک استفاده از بخور یاری نماینده است. شب ها برای جلوگیری از تحریک گلو و سرفه، کمی بالش خود را بلند انتخاب کنید و زیر شانه ها را هم بالا بیاورید.

در نهایت تحت نظر پزشک استفاده از داروها ضروری است. در موارد برگشت اسید معده و آزرده شدن حلق، توصیه می گردد در هر وعده غذایی سبک بخورید یعنی تعداد وعده های بیشتر اما با حجم کمتر بخورید. از مصرف آب و مایعات خصوصا گازدار بلافاصله قبل و بعد یا حین خوردن غذا خودداری کنید.

منبع: خبرگزاری پانا

به "راهکارهای خلاصی از خلط" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راهکارهای خلاصی از خلط"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید