سودمندیِ کفیر برای بیماری ناتوانیِ تحمل لاکتوز
به گزارش وبلاگ سفر به کانادا، کفیر نوشیدنی ای شبیه به ماست است که می تواند به افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز یاری کند دوباره ماده ای لبنی را در رژیم غذایی خود بگنجاند.

مترجم: پریسا مرتضوی
منبع:راسخون
کفیر نوشیدنی ای شبیه به ماست است که می تواند به افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز یاری کند دوباره ماده ای لبنی را در رژیم غذایی خود بگنجاند.
عدم تحمل لاکتوز یک مشکل گوارشی بسیار شایع است که علت آن کمبود آنزیمی به نام لاکتاز است، لاکتاز آنزیمی است که در هضم لاکتوز (قند شیر) نقش دارد. عدم وجود این آنزیم باعث بروز نفخ و اسهال می گردد. این مشکل ممکن است در هر فرد متفاوت باشد؛ برخی باید از تمام مشتقات شیر اجتناب نمایند و برخی دیگر می توانند مقدار کمی از لبنیات را تحمل نمایند. کفیر می تواند جایگزین مناسبی برای شیر باشد. در گذشته آن را معمولاً از شیر گوسفند، بز و گاو تهیه می کردند؛ البته امروزه کفیر تهیه شده از شیر سویا هم در بازار موجود است.
کفیر همانند ماست که از شیر تخمیر شده تهیه می گردد، حاوی مقدار زیادی باکتریست که به هضم لاکتوز یاری می نمایند. ماست هم باعث بروز علائم عدم تحمل لاکتوز نمی گردد؛ با این وجود کفیر نسبت به ماست مواد مغذی بیشتری دارد.
نتایج پژوهشی که بر روی تعدادی از داوطلبان مبتلا به عدم تحمل لاکتوز انجام گرفت، نشان داد کسانی که کفیر مصرف کردند نسبت به کسانی که شیر مصرف کردند کمتر دچار نفخ شدند و مقدار تنفس هیدروژن در آنها کمتر بود. (در تنفس افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز مقادیر بیشتری از متان و هیدروژن نسبت به سطوح میانگین وجود دارد.)
مهمترین خواص این نوشیدنی عبارتند از:
اصلاح سیستم گوارش در زمان مصرف داروهای آنتی بیوتیک،
افزایش حرکات روده و درمان یبوست،
جلوگیری از بیماری پوکی استخوان،
بهبود آلرژی ها،
بهبود اسهال
ضد عفونی کردن محیط روده
تنظیم فشار خون
کفیر سرشار از ویتامین های گروه ب مانند نیاسین، پیردوکسین و اسید فولیک بوده، بعلاوه غنی از کلسیم، فیبر و پروتیئن است؛ بنابراین مصرف آن توصیه می گردد.
منبع: راسخون