طرز تهیه آش رشته برای 50 نفر و فوت و فن هایی که باید بدانید

به گزارش وبلاگ سفر به کانادا، برای تهیه آش رشته برای 50 نفر شما نیاز به یک نسبت خوب از مواد اولیه دارید تا بتوانید یک آش رشته خوشمزه تهیه کنید. پس آستین ها را بالا بزنید و مواد لازم تهیه آش رشته برای 50 نفر را تهیه کنید.

طرز تهیه آش رشته برای 50 نفر و فوت و فن هایی که باید بدانید

وبلاگ سفر به کانادا | سرویس آشپزی - چقدر در پختن آش رشته مهارت دارید؟ اگر دستور پخت آش رشته برای 10 نفر را خوانده باشید حتما به این فکر می افتید که تمامی مواد را 5 برابر کنید و یک آش رشته 50 نفره بپزید، اما کمی تغییرات لازم است. امروز می خواهیم مقادیر و دستور پخت آش رشته برای 50 نفر را بررسی کنیم تا ببینیم چقدر می توان به این چند برابر کردن ها اطمینان کرد.

مواد لازم برای تهیه آش رشته برای 50 نفر

مواد لازم

مقدار

سبزی آش (شامل تره ،جعفری،اسفناج و در صورت تمایل کمی گشنیز)

10 کیلو

رشته آش

3 کیلو یا بیشتر

نخود، عدس

سر جمع یک کیلو بشوند

لوبیا قرمز، لوبیا چیتی، لوبیا سفید

سر جمع یک کیلو بشوند

پیاز

3 کیلو

کشک

2 کیلو

نعنا خشک

سلیقه ای

سیر

سلیقه ای

نمک، زردچوبه و ادویه

به مقدار لازم

روغن

به مقدار لازم

نکات:

  • سبزی این آش را اگر 10 کیلوگرم در نظر بگیرید، شامل 2 کیلو تره، 2 کیلو و نیم جعفری، 1 کیلو و نیم اسفناج، 1 کیلو و 250 گرم شوید، 1 کیلو گشنیز و 250 گرم شنبلیله می شود.
  • از آنجایی که ممکن است آش رشته شما خیلی رقیق شود و نتوانید آن را به غلظت ایده آل و حالت جاافتادگی برسانید، 125 گرم آرد هم دم دست بگذارید تا در صورت رقیق شدن آش به آن اضافه کنید.
  • پختن آش رشته برای 50 نفر یک دیگ 50 نفره هم می خواهد! دقت داشته باشید که اگر مواد آش فضای کمی داشته باشند، رشته ها به هم می چسبند و حتی ممکن است آش خراب شود.

طرز تهیه آش رشته برای 50 نفر

  • یک شب قبل از پختن آش رشته همه حبوبات به جز عدس را بخیسانید و بهتر است طی این فاصله دو سه بار آب حبوبات را عوض کنید.
  • برای خیساندن عدس از یکی دو ساعت مانده به پخت آش رشته اقدام کنید.
  • برای پختن آش رشته باید ابتدا همه حبوبات به جز عدس را بپزید که این کار می تواند هم در قابلمه انجام شود هم زودپز. مطلب طرز تهیه آش رشته در زودپز و نکاتی برای طبخ آن به شما کمک می کند که نکات پخت آش در زودپز را متوجه شوید ولی از آنجایی که زودپز شما ممکن است گنجایش این همه حبوبات را نداشته باشد (با توجه به اینکه حبوبات حین پخت دو برابر می شوند!) بهتر است از 7- 8 ساعت قبل از زمانی که برای سرو آش رشته در نظر گرفتید، حبوبات خیسانده شده را در قابلمه بریزید تا بپزند. (توجه داشته باشید که یک ساعت از این زمان فقط صرف جوش آمدن دیگ شما می شود، پس به موقع دست به کار شوید.)
  • از زمان پخت حبوبات 40 دقیقه را هم برای پخت عدس در نظر بگیرید.
  • حین پختن حبوبات به آش نمک، ادویه یا روغن نزنید، چون زمان پخت شان بیشتر می شود.
  • وقتی عدس آش بین دو انگشت شما له شد، نوبت به اضافه کردن سبزی می رسد. (ما نمی خواهیم عدس خیلی پخته شود.)
  • بعد از ریختن سبزی زمان مناسبی است که ادویه و زردچوبه آش را اضافه کنید. اضافه کردن نمک را هم بگذارید برای بعد از ریختن رشته آش که دقیقا بتوانید آن را میزانش کنید.
  • یکی از رازهای خوشمزگی آش رشته استفاده از آب قلم (گاو یا گوسفند)، آب گوشت یا آب مرغ است. شما می توانید از همان لحظه که اقدام به پخت حبوبات می کنید یک قلم در کنارشان در قابلمه بگذارید. (چون زمان پخت قلم با زمان پخت حبوبات برابر بوده و میزان چربی اش هم برای یک آش رشته 50 نفره مناسب است.)
  • حالا دست به کار تهیه پیاز داغ شوید. شما باید ابتدا پیاز را خلالی کنید و آن را در یک ماهیتابه بدون روغن بریزید. پیاز خورد شده را قدری تفت بدهید تا رطوبتش را از دست بدهد. وقتی پیاز شروع به چسبیدن به ماهیتابه کرد، می توانید روغن را بریزید و هر قدر که دوست دارید پیازتان را سرخ کنید. از قلم نیاندازید لحظاتی قبل از خاموش کردن حرارت کمی زردچوبه به پیاز بزنید و آن را تفت بدهید تا پیاز داغ شما مجلسی و خوشرنگ شود.
  • حالا اگر دیگ آش رشته شما در حال جوشیدن است، می توانید رشته آش را اضافه کنید. زمان پخت رشته های مختلف با هم فرق می کند اما معمولا 30 دقیقه و حتی کمتر برای پختن رشته کافی است. بعد از اضافه کردن رشته قابلمه را هم بزنید چون ممکن است رشته ها به هم بچسبند و از اینجا به بعد آش رشته شما استعداد ویژه ای برای ته دریافت پیدا می کند!
  • همزمان که رشته آش دارد پخته می شود، برای تهیه نعنا داغ و سیر داغ اقدام کنید. وقتی که همه این مواد (پیاز داغ، نعنا داغ و سیر داغ) را تهیه کردید مقداری از آن ها را به همراه مقداری کشک در آش بریزید تا طعم شان در سرتاسر آش پخش شود. (البته این کار اختکمک است و می توانید همه این مواد را برای تزیین آش رشته بگذارید.)
  • حالا نوبت روغن زدن به آش رشته است ولی دست نگه دارید! آیا آش رشته تان را با آب قلم پختید یا مقدار زیادی از پیاز داغ، سیر داغ و نعنا داغ داخلش ریختید؟ چنانچه جواب شما به این سوالات مثبت است از ریختن روغن صرف نظر کنید.
  • بعد از اینکه رشته آش هم پخته شد آش رشته شما آماده است. نمکش را تنظیم کنید و ببینید آیا این آش غلظت مناسب را دارد؟ اگر حس می کنید آش رشته شما هنوز به خوبی جا نیفتاده مقداری آرد را در آب سرد حل کنید و بعد آن را در آش رشته در حال پخت بریزید. کمی صبر کنید تا آش رشته جا بیفتد بعد زیر دیگ را خاموش کنید.
  • آش رشته شما آماده است. شما می توانید از پیاز داغ، کشک، نعنا داغ و سیر داغ برای تزیین آش رشته استفاده کنید.

سخن آخر

در این مطلب مقادیر سبزی آش، رشته، حبوبات و… برای پخت آش رشته برای 50 نفر گفته شد، اما از قلم نیاندازید که آش رشته به همان اندازه که پرطرفدار است، میزان موادش هم سلیقه ای است. یک نفر آش رشته پر رشته دوست دارد و دیگری آش رشته پرحبوبات را ترجیح می دهد. پس بهتر است قبل از پختن این حجم زیاد از آش رشته یک آش رشته دو نفره بپزید و ببینید این نسبت از مواد برای شما مناسب هستند؟ اصلا به نظر شما برای پخت آش رشته برای 50 نفر باید چقدر سبزی آش، رشته آش یا حبوبات استفاده کرد؟ تجربه شما می تواند برای بسکمک از کاربران مفید باشد پس آن را با ما در میان بگذارید.

اگر دوست دارید با روش تهیه غذاها و نذری های بیشتری آشنا شوید، توصیه می کنیم حتما سری به مطلب معرفی انواع غذای نذری + آموزش تزیین غذای محرم بزنید و نگاهی هم به غذاهای دیگر بیندازید.

منبع: setare.com

به "طرز تهیه آش رشته برای 50 نفر و فوت و فن هایی که باید بدانید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آش رشته برای 50 نفر و فوت و فن هایی که باید بدانید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید