کاربرد و فهرست ادویه غذاهای ایرانی

به گزارش وبلاگ سفر به کانادا، یکی از دلایل خوش عطر و طعم شدن غذاهای ایرانی، استفاده از ادویه است. ادویه غذاهای ایرانی دارای طیف گسترده ای است که هر کدام با هر نوع ذائقه ای سازگاری دارد. ما در این مقاله خبرنگاران ، قصد داریم درباره انواع ادویه جات صحبت کنیم. طبخ غذا با وجود ادویه ها دلپذیرتر می گردد. از شما دعوت می کنیم تا انتهای این مطلب از خبرنگاران همراه ما باشید.

کاربرد و فهرست ادویه غذاهای ایرانی

ادویه های کاربردی در طبخ غذاهای ایرانی

برای استفاده صحیح از ادویه غذاهای ایرانی بهتر است با انواع آن ها آشنا شوید و کاربرد صحیح آن ها را در هر غذا بدانید. در این قسمت به پرکاربردترین ادویه ها اشاره خواهیم کرد:

دارچین

از میان ادویه غذاهای ایرانی، دارچین یکی از محبوب ترین ها است. این ادویه علاوه بر این که در آشپزی کاربرد دارد، در قنادی ها برای تهیه کیک و شیرینی نیز دارای اهمیت بالایی است. دارچین به غذاهای ایرانی، عطر و طعم خاصی می دهد. یکی از خواص مهم دارچین، خاصیت آنتی باکتریال آن است که برای درمان زخم های عفونی نیز کاربرد دارد.

جوز هندی

جوز هندی بر خلاف نام آن، برای طبخ غذاهای ایرانی، بسیار کاربردی است. نکته ای که باید هنگام استفاده این ادویه در نظر داشته باشید، احتیاط در میزان مصرف آن است. جوز هندی با وجود طعم خوب و خواص مفید، مصرف بیش از میزان آن باعث رخوت و سستی می گردد. این ادویه را می توان در غذاهایی نظیر فلافل، پلو، خورش قیمه و شامی کبابی استفاده کرد.

زردچوبه

از اصلی ترین ادویه غذاهای ایرانی، زردچوبه است. زردچوبه طعم غذا را متعادل می نماید و به آن رنگ و ظاهر خاصی می دهد. یکی از خواص این ادویه، خاصیت آنتی اکسیدانی آن است که باعث می گردد التهاب در بدن کاهش یابد.

زنجبیل

این ادویه دارای طعم تندی است که در بسیاری از غذاهای ایرانی کاربرد دارد. زنجبیل به دلیل داشتن خاصیت آنتی اکسیدانی، برای درمان بیماری های گوارشی بسیار مفید است. از این ادویه برای طبخ انواع ماهی و مرغ استفاده می گردد.

زیره سیاه

یکی از ادویه هایی که به غذاهای ایرانی عطر و طعم بی نظیری می دهد، زیره سیاه است. این ادویه بیشتر در انواع سوپ ها، ژامبون و دسرها استفاده می گردد. زیره سیاه آسیاب شده را می توانید با پنیر مخلوط کرده، صبح ها و یا به عنوان عصرانه با چای شیرین میل کنید.

هل

برای تهیه بسیاری از دسرها از هل استفاده می گردد. هل طعم متفاوتی دارد، شیرین است و در عین حال طعم تندی دارد. از میان هل های سفید، سیاه و سبز، هل سبز پرکاربردترین آن هاست. از این ادویه خاص در بسیاری از غذاها، نان ها، انواع دسر، شیرینی و مربا استفاده می گردد.

زعفران

این ادویه احتیاجی به معرفی ندارد. زعفران یکی از گران ترین ادویه ها شناخته شده است که به طلای سرخ نیز معروفیت دارد. این ادویه علاوه بر طعم فوق العاده، به غذای شما رنگ و بوی جذابی می دهد. در میهمانی های ایرانی، زعفران عضو جدایی ناپذیر غذاهاست. به طور کلی زعفران یک مسکن طبیعی است و علاوه بر آن باعث زیبایی و درخشش پوست نیز می گردد.

پودر سیر

افزودن میزان لازم پودر سیر به غذاهای دریایی برای بهتر شدن طعم آن ها، بسیار مفید و کاربردی است. این ادویه علاوه بر ارزش غذایی بالایی که دارد، به عنوان تنظیم نماینده فشار خون نیز عمل می نماید.

ادویه کاری

این نوع ادویه یک نوع ادویه ترکیبی است که ترکیبات آن در بعضی منطقه ها تفاوت دارد. ادویه کاری یکی از ادویه های خوش طعم نماینده غذای ایرانی است. ترکیبی که در این نوع ادویه استفاده می گردد شامل هل، دارچین، زردچوبه، فلفل سیاه، فلفل شیرین، برگ گشنیز، شبدر، پودر چیلی و رازیانه است. ادویه کاری علاوه بر طعم خوبی که به غذا می دهد، بوی آزاردهنده گوشت، مرغ و ماهی را نیز کاهش می دهد.

فلفل قرمز

فلفل قرمز در میان فلفل ها دارای طبع گرم تری است که به طور معمول از آن به عنوان چاشنی برای طعم دار کردن غذاها و یا تهیه انواع سس های تند استفاده می نمایند.

فلفل سیاه

این ادویه دارای مواد مغذی بسیاری است. معمولاً مصرف آن را برای حفظ سلامت بدن توصیه می نمایند. استفاده از ادویه غذاهای ایرانی، طعم و عطر مطبوعی به غذا می دهد. یکی از کاربردهای فلفل سیاه، برای تزئین سالاد است.

نمک

برای تکمیل یک غذای خوشمزه، بدون شک باید از نمک استفاده کرد. ید موجود در نمک، برای حفظ سلامت بدن بسیار مفید است اما زیاده روی در مصرف آن، باعث افزایش فشار خون می گردد.

فهرست ادویه غذاهای ایرانی

در بخش قبل به توضیح انواع ادویه غذاهای ایرانی پر کاربرد پرداختیم. اکنون قصد داریم درباره ادامه فهرست کامل ادویه جات مخصوص هر غذا صحبت کنیم.

ادویه ماکارونی

پخت ماکارونی در میان خانواده های ایرانی، دستورالعمل مشخصی ندارد. هر شخصی طبق سلیقه و ذائقه خود از ادویه جات برای پخت ماکارونی استفاده می نماید. به طور کلی ادویه غذاهای ایرانی ترکیب مشخصی ندارد. اضافه کردن موادی نظیر آویشن، ریحان خشک، فلفل قرمز و رزماری به ماکارونی، طعم و عطر منحصر به فردی به آن می دهد.

3 ترکیب مهم از ادویه ماکارونی به توضیح زیر است:

  • سیر، آویشن، ریحان، رزماری، نمک و فلفل
  • زیره کرمانی و آویشن
  • جعفری، پونه، ریحان، سیر، دارچین، نمک و فلفل

ادویه فلافل

برای پخت فلافل نیز احتیاج به ادویه های ترکیبی داریم. معمولاً برای تهیه فلافل از 4 ادویه اصلی مانند پودر انبه، فلفل سیاه، پودر جوز هندی و زردچوبه استفاده می گردد. برای اینکه فلافل شما طعم خاص تری بگیرد، می توانید پودر تخم گشنیز، پودر زنجبیل، پودر زیره سیاه، نمک و فلفل قرمز را نیز به آن اضافه کنید.

ادویه قورمه سبزی

قورمه سبزی یکی از غذاهای اصلی ایرانی است. به طور معمول یک ترکیب ثابت برای پخت قورمه سبزی وجود دارد. با این حال می توانید با اضافه یا کم کردن ترکیبات دیگر به آن، یک غذای خوش طعم و مزه آماده کنید.

ترکیبات اصلی قورمه سبزی شامل موارد زیر است:

  • گشنیز و جعفری
  • شنبلیله خشک
  • زردچوبه
  • پودر غوره یا پودر لیمو
  • پودر رازیانه
  • اسفناج و تره
  • فلفل سیاه و نمک

ادویه پلویی

برای بهتر شدن طعم و بوی انواع پلوها مثل باقالی پلو و لوبیا پلو بهتر است از ادویه غذاهای ایرانی ترکیبی بهره ببرید. بخشی از این ادویه ها عبارتند از:

  • پودر دارچین
  • پودر گل سرخ
  • پودر زیره سیاه
  • پودر زنجبیل
  • پودر هل
  • پودر میخک
  • پودر جوز هندی

ادویه ماهی

برای طبخ غذاهای دریایی مثل انواع ماهی ها و میگوها می توانید از ترکیباتی بهره ببرید که علاوه بر خوش طعم کردن، به کاهش بوی آن ها نیز یاری کند. انواع این ادویه ها به توضیح زیر است:

  • پودر خردل
  • فلفل دلمه ای خشک شده
  • زنجبیل
  • پودر میخک
  • پودر برگ مو
  • هل و دارچین
  • نمک و فلفل

ادویه قیمه

برای پخت یک قیمه مجلسی می توانید از موارد زیر بهره ببرید:

  • ادویه گوشت
  • گرد لیمو عمانی
  • زردچوبه
  • زعفران
  • نمک و فلفل سیاه

ادویه آبگوشت

یک آبگوشت خوش عطر و طعم که شما را به یاد روزهای بارانی و خانه های قدیمی حیاط دار می اندازد، احتیاج به ترکیبی از ادویه غذاهای ایرانی دارد. بخشی از این ادویه ها به توضیح زیر است:

  • پودر لیمو عمانی
  • پودر تخم گشنیز
  • زیر سیاه و سبز
  • زردچوبه
  • پودر دارچین
  • فلفل سیاه و نمک

ادویه کباب کوبیده

کباب کوبیده یکی از غذاهای اصیل ایرانی است. این غذا در دنیا، تقریباً یکی از شناخته شده ترین غذاهای ایرانی به شمار میرود. برای پخت کباب کوبیده احتیاجی به ادویه خاصی نیست. برای طبخ این غذا می توانید از زعفران، فلفل سیاه و نمک بهره ببرید.

ادویه خورشی

استفاده از ادویه جات در انواع خورش، تقریباً مشترک است. از این ترکیبات حتی برای تهیه خوراک ها نیز می توان استفاده کرد. این ترکیبات شامل موارد زیر است:

  • زردچوبه
  • زیره سبز و سیاه
  • فلفل سیاه و قرمز
  • جوز هندی
  • پودر زنجبیل
  • هل سبز
  • پودر تخم گشنیز
  • دارچین

ادویه قیمه نثار

این نوع ادویه مربوط به شهر قزوین است. در بازار قزوین، بسته های ادویه قیمه نثار به صورت جداگانه به فروش می رسد. اگر شما به این نوع ادویه به صورت ترکیبی دسترسی ندارید، می توانید خودتان این ترکیب را به یاری موارد زیر بسازید:

  • زردچوبه
  • زعفران
  • دارچین
  • زیره
  • هل
  • نمک و فلفل

ادویه کاجون

از ادویه کاجون می توانید برای تهیه انواع غذاهای گوشتی و غیر گوشتی بهره ببرید. برای تهیه چنین ترکیبی موارد زیر را آسیاب کرده و با هم مخلوط کنید.

  • پونه کوهی و آویشن خشک شده
  • پودر سیر و پیاز
  • پودر فلفل قرمز و سیاه
  • پاپریکا
  • نمک

ادویه آچار

این نوع ادویه یکی از ترکیبات مخصوص و مهم از ادویه ها در استان سیستان و بلوچستان است. ترکیبات ادویه آچار از موارد زیر ساخته می گردد:

  • گندم، پیاز، تخم گشنیز، تخم شوید، زیره سبز و سیاه، زردچوبه، گوجه فرنگی، نمک و فلفل

برای ترکیب کردن و ساختن این ادویه مراحل زیر را دنبال کنید:

  • ابتدا گندم ها را بشویید.
  • آن ها را به میزان ای که زیر دندان شکسته شوند، بپزید.
  • پیازها را با دقت بشویید، رنده کنید و درون ظرف قرار دهید.
  • مواد به جای مانده را آسیاب کنید و سپس تا زمانی که تبدیل به خمیر گردد، مخلوط را با دست ورز دهید.
  • خمیر را به صورت قطعات کوچکی شکل داده و آن ها را به مدت 10 روز در سایه نگهداری کنید.

جمع بندی

برای تهیه یک وعده غذایی خوشمزه با ادویه غذاهای ایرانی، ترکیبات زیادی وجود دارد که می توانید به صورت دلخواه از آن ها بهره ببرید. تمامی این ادویه جات خوش طعم و عطر را می توانید از وبلاگ سفر به کانادا بخرید. یکی از مزیت های استفاده از این فروشگاه اینترنتی، خرید غیر حضوری است. شما می توانید در هر زمان در منزل خود، اقلام مورد احتیاج خود را بخرید و 2 الی 3 ساعت بعد خرید نهایی، آن ها را مقابل در منزل خود تحویل بگیرید.

منبع: اسنپ مارکت

به "کاربرد و فهرست ادویه غذاهای ایرانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کاربرد و فهرست ادویه غذاهای ایرانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید