آیا مصرف شیر منجر به بروز آکنه می گردد؟
به گزارش وبلاگ سفر به کانادا، بعضی پزشکان بر این باورند که آنچه می خوریم می تواند پوست را تحت تأثیر قرار دهد و آکنه را تشدید کند. جای تعجب است که آن ها به چیپس یا شکلات اشاره ای نمی نمایند بلکه شیر را جزء این مواد غذایی می دانند.

مترجم: امین حسین پور
منبع:راسخون
بعضی پزشکان بر این باورند که آنچه می خوریم می تواند پوست را تحت تأثیر قرار دهد و آکنه را تشدید کند. جای تعجب است که آن ها به چیپس یا شکلات اشاره ای نمی نمایند بلکه شیر را جزء این مواد غذایی می دانند.
آیا شیر محرک آکنه است؟
بعضی تحقیقات رابطه متقابلی بین مصرف شیر و بروز آکنه نشان داده اند. به نظر می رسد کسانی که شیر مصرف می کننند دچار آکنه شدید تری از افراد دیگر می شوند. مطالعه ای که در مه سال 2008 در ژورنال آموزشگاه پوست آمریکا منتشر شد، رژیم غذایی پسران نوجوان را آنالیز نموده بود. مردان جوانی که شیر بیشتری مصرف نموده بودند آکنه شدید تری داشتند. این از نتایج مطالعات قبلی که از دختران نوجوان خواسته شده بود تا محصولات لبنی مصرف نمایند حمایت می نماید. دوباره، دخترانی که رژیم غذایی غنی از محصولات لبنی داشتند، مبتلا به آکنه شدید تری از دیگران بودند. از میان محصولات لبنی شیر بدترین است. شیر شکلات و پنیر دلمه شده هم تأثیر منفی روی پوست دارند. ولی، محصولات لبنی دیگر به نظر نمی رسد منجر به بروز آکنه شوند. جالب توجه است که شیر بدون چربی بیشتر از شیر کامل منجر به بروز آکنه می گردد پس، به نظر می رسد که محتویات چربی موجود در شیر عامل بروز آکنه نیست. بعلاوه، کسانی که مکمل های ویتامین D دریافت می کردند آکنه شدید تری نداشتند. پس، ویتامین D هم عامل بروز آکنه نیست.
شیر چگونه می تواند پوست را تحت تأثیر قرار دهد؟
چرا محصولات لبنی خاص ممکن است منجر به بروز آکنه شوند؟ بعضی فکر می نمایند این به خاطر هورمون های موجود در شیر است. شیر حاوی هورمون های آندروژنی است که از مدت ها پیش ارتباط آن ها با تشکیل آکنه ثابت شده است. تستوسترون هورمونی آندروژنی است و به طرز شدید با تشکیل آکنه مرتبط است. تستوسترون اغلب هورمون مردانه در نظر گرفته می گردد ولی، زنان هم به میزان کمی تستوسترون فراوری می نمایند. تستوسترون به وسیله زنجیره پیچیده ای از واکنش ها DHT فراوری می نماید. DHT غدد سبابه را تحریک می نماید که منجر به افزایش فراوری چربی پوست می گردد. پوست چرب بیشتر مستعد مسدود شدن منافذ و در نهایت تشکیل آکنه است. شیر به طور طبیعی حاوی هورمون هایی مانند DHT است. شیر ممکن است حاوی هورمون های کافی باشد که بدن را تحت تأثیر قرار می دهند. مطابق بعضی تحقیقات، افرادی که از لحاظ ژنتیکی مستعد تشکیل آکنه هستند ممکن است واکنش قوی تری به هورمون های موجود در شیر نشان دهند.
هورمون رشد IGF-1
بسیاری از دامپروران به گاوهای خود هورمون اضافی می دهند تا فراوری شیر را تحریک نمایند. در نتیجه، شیر حاوی میزان زیادی IGF-1 خواهد بود. IGF-1 هورمون رشدی است که در دوران بلوغ به حداکثر میزان خود می رسد که آکنه معمولاً در بدترین شرایط واقع شده است. این باور وجود دارد که IGF-1 به همراه تستوسترون و DHT می تواند تشکیل آکنه را تحریک کند. در چندین مطالعه، مصرف زیاد شیر با افزایش سطح IGF-1 همراه بوده است. مجدد، شیر بدون جربی ارتباط بیشتری از شیر کامل با افزایش سطح IGF-1 داشته است. فرآوری شیر بدون چربی ممکن است ارتباط آن با شدت آکنه را نشان دهد. به شیر های بدون چربی برای قوام خامه پروتئین وی اضافه می نمایند. بعضی بر این باورند که این پروتین ها تشکیل آکنه را تحت تأثیر قرار می دهند.
ارتباط میان محصولات لبنی و شدت آکنه
این بدان معناست که مصرف شیر باعث نمی گردد فردی که پوست سالمی دارد ناگهان به آکنه مبتلا گردد. گفتنی است که هیچ یک از مطالعات نشان نداده اند که شیر منجر به بروز آکنه می گردد. در واقع، آن ها تنها ارتباط ممکن بین محصولات لبنی و شدت آکنه را نشا می هند. این بدان معناست که مصرف شیر برای افراد مبتلا به آکنه می تواند شدت آکنه را افزایش دهد.
منبع: راسخون