طرز تهیه نان بربری در خانه

به گزارش وبلاگ سفر به کانادا، نان بربری از جمله نان هایی است که میان ما ایرانی ها هوادار زیادی دارد و مخصوصاََ اگر به همراه پنیر تبریز باشد یک صبحانه جانانه خواهد شد.

طرز تهیه نان بربری در خانه

به گزارش وبلاگ سفر به کانادا به نقل از بیتوته

مواد لازم برای پخت نان بربری :

آرد نان الک شده 5 پیمانه سرصاف

آب 1 پیمانه (250 میلی لیتر) + 6 قاشق غذاخوری

شیر ولرم 5 قاشق غذاخوری (36 گرم) (1/4پیمانه)

کره نرم هم دمای محیط1 قاشق غذاخوری

نمک 1 قاشق غذاخوری سرخالی

خمیرمایه1 قاشق غذاخوری

شکر 1 قاشق غذاخوری سرصاف

برای رومال نان بربری:

آرد 1 قاشق مرباخوری آب5 قاشق غذاخوری

نحوه پخت نان بربری در خانه :

برای تهیه نان باید ابتدا خمیر مایه را عمل بیاورید. به این صورت که مایه خمیر تازه تان را به همراه شکر داخل لیوان بریزید و آب ولرم را به آن اضافه کنید. (اگر آب داغ یا سرد باشد عمل نمی آید حتما باید ولرم باشد)

روی در لیوان را بپوشانید و اجازه بدهید 10 دقیقه ثابت بماند تا عمل بیاید و حجم آن زیاد گردد و پف کند.

اکنون باید آرد و نمک را مخلوط کنید و باید خمیر مایه عمل آمده را با شیر به آن اضافه کنید و کمی مخلوط کنید. آب را کم کم اضافه کنید تا زمانی که خمیر جمع گردد. (خمیر خیلی کم حالت چسبندگی دارد و باید اینطور باشد، اگر سفت باشد نان شما سفت می گردد)

با ورز دادن سعی کنید چسبندگی خمیرتان را برطرف کنید حدودا 10 دقیقه روی سطح کار ورز بدهید. اما اگر باز چسبندگی زیادی داشت کم کم آرد به آن اضافه کنید تا این حالت از بین برود و خمیر لطیفی بدست آورید.

سپس کره را اضافه کنید و خوب ورز بدهید تا کره به خورد خمیر برود. اکنون خمیر را داخل کاسه ای عظیم قرار بدهید، (حجم خمیر 2 برابر می گردد) روی سطح کاسه سلفون بکشید و پارچه بیاندازید و به مدت 1 ساعت در محیط آشپزخانه (سرد نباشد) قرار بدهید، تا حجم آن 2 برابر گردد.

سپس پف خمیر را بگیرید و باز روی سطح کار کمی ورز بدهید و بعد خمیرتان را به 2 قسمت تقسیم کنید و چانه کنید و با وردنه آن را باز کنید. داخل سینی فر کاغذ روغنی قرار بدهید و آن را چرب کنید. خمیر را روی کاغذ روغنی قرار بدهید. ضخامت آن نیم سانت باشد زیرا بعد از پخت بیشتر پف می نماید. اگر تمایل دارید بیشتر پف کند ضخامت آن را بیشتر کنید.

روی خمیر پارچه ای بکشید و حدود 10 دقیقه به آن استراحت بدهید. فر را روشن کنید و روی دمای 250 درجه سانتیگراد قرار بدهید.

در این فاصله رومال را آماده می کنیم به این صورت که آرد و آب را مخلوط کنید و روی حرارت هم بزنید تا کمی غلیظ گردد. بگذارید خنک گردد. روی نان را با آن رومال بزنید و با انگشت یا دسته قاشق شیار بیاندازید و روی آن کنجد بپاشید و داخل فر از قبل گرم شده با دمای 250 درجه سانتیگراد به مدت 30-45 دقیقه قرار بدهید. 15 دقیقه اول فن روشن باشد و بعد خاموش کنید. و در انتها گریل رو را روشن کنید تا روی نان طلایی و برشته گردد.

زمانی که نان شما پخت و از فر خارج کردید خشک بود آن را داخل پارچه ای قرار بدهید و بعد آن را داخل کیسه ای قرار بدهید تا نرم گردد.

افرادی که فرشان فن ندارد نگران نباشند لازم نیست فقط دما باید همان اندازه باشد.برای جلوگیری ازخشک شدن نان می توانید یک کاسه آب داخل فر بگذارید تا بخار آب از خشکی نان جلوگیری کند.

منبع: جام جم آنلاین

به "طرز تهیه نان بربری در خانه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه نان بربری در خانه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید